avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata in continuarea concediului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata in continuarea concediului pentru crestere copil

Este legal ca o salarita sa solicite concediu fara plata din ziua in care trebuia sa se intoarca din concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 21:57, 4 Mai 2010
Contractul colectiv de munca la nivel national la art.62 prevede:
(1) In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
(2) Pe perioada in care salariata se afla in concediul prevazut la alin. 1, nu i se va putea desface contractul de munca, iar in postul sau nu vor putea fi angajate alte persoane, decat cu contract de munca pe durata determinata.
Posibilitatea acordarii concediului fara plata este prevazuta la art 54 Codul Muncii ca fiind un caz de suspendare a cim prin acordul partilor. In situatia prezentata, dupa reluarea activitatii la incetarea motivului de suspendare (implinirea varstei de 2 ani)salariata va prezenta angajatorului o cerere de concediu fara plata. Aprobarea acesteia ramane la latitudinea angajatorului. Daca cererea este aprobata de acesta, va opera o noua suspendare a cim in temeiul art 54.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata dupa cic... mama3 mama3 m-am intors la lucru in 23.06.08 dupa terminarea concediului de ingrijire a copilului pana la varsta de 2 ani. acum , dupa aproape 1 luna si jumatate am ... (vezi toată discuția)
Preaviz somaj-concediu fara plata Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate considera perioada de preaviz ,concediu fara plata.Astfel,societatea a inmanat salariatului preavizul de concediere in ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu fara plata delta_2008 delta_2008 Buna ziua , Conducerea intreprinderii poate obliga angajatul sa-si intrerupa concediul fara plata acordat pentru sustinerea examenului de ocupare a postului ... (vezi toată discuția)