avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz somaj-concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz somaj-concediu fara plata

Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate considera perioada de preaviz ,concediu fara plata.Astfel,societatea a inmanat salariatului preavizul de concediere in termenul legal,dar tot in aceasta perioada (de preaviz) salariatul face cerere de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale.Perioada de preaviz se suspenda si se ia in considerare concediul fara plata sau concediul fara plata se "absoarbe" in perioada de preaviz?!Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 11:21, 23 Septembrie 2013
1. Perioada de concediu fara plata nu suspenda contractul individual de munca deci nu suspend nici perioda de preaviz.

2. Asadar in perioada de preaviz se poate intra in concediu fara plata (cu aprobarea angajatorului).
Nu vreau sa va contrazic, dar, din cate cunosc, concediul fara plata suspenda preavizul.
Stiu ca optiunea e de intocmi sau nu decizie/act aditional de suspendare si transmitere in Revisal, dar credeam ca e in unanimitate acceptat faptul ca in perioada concediului fara plata contractul de munca e suspendat, astfel ca salariatul ar trebui sa isi reia preavizul dupa CFP.
1. Puteti sa ma contraziceti oricand daca aveti dreptate.

2. Codul muncii spune:

Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

3. - Asadar nu este obligatorie suspendarea contractului individual de munca (CIM).
- In caz de concediu fara plata CIM poate fi suspendat dar se poate face numai daca angajatorul emite o decizie in acest sens si daca este de acord si salariatul.
- In cazul de fata nu vad ce interes ar avea angajatorul sa-l mai tina agatat de firma prin suspendarea CIM si reluarea perioadei de preaviz dupa incetarea suspendarii CIM.
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Perioada de CFP poate suspenda preavizul numai in anumite situatii.

Legea nu prevede obligativitatea de a se suspenda c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP , dar daca pe cererea de acordare a CFP-ului angajatorul pune rezolutia cu suspendarea c.i.m., atunci CFP-ul suspenda preavizul.
E bine de stiut anumite aspecte! Cat traim, invatam :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical, preaviz, inchidere cim B. Elena B. Elena Buna ziua, Am un angajat care acum aproximativ o luna a refuzat, din orgoliu, sa indeplineasca o sarcina de serviciu prevazuta in CIM, motiv pentru care ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)