avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Activitate maryabuta

Activitate maryabuta

multumesc de raspuns doamna,dar spuneti-mi va rog cum sa formulez acea adresa catre patron,si de unde sa o trimit cu nr de inregistrare?tot de la posta? va multumesc anticipat.
multumesc de sfat. dar decizie e datata din 06.04.2009,eu astazi am vazut-o la itm ,iar pe ea nu am vazut nimic legat de 30 zile termen de contestatie.eu dupa cum v-am spus in mesaj ,am facut nenumarate sesizari,si reveniri la itm,am facut una si la inspectia muncii,am cerut tot timpul informatii despre cartea de munca si in mod expres eliberarea ei,si nimeni nu mi-a spus nimic de ea ,ca astazi sa o gasesc si pe inspectoarea mult cautata de mine,si culmea imi spune ca decizia si cartea de munca sant la ea de o luna .dar eu nu am fost notificata de nimeni,si nimeni pana azi nu mi-a spus ceva de cartea de munca.dar cum ramane cu concedierea ambilor soti din aceeasi unitate,in aceasi situatie,deoarece am vazut un articol din codul muncii,unde patronul nu are voie sa concedieze pe ambii soti,ci doar unul cu salariul cel mai mic.nu se aplica si in cazul nostru.noi din ce ne intretinem?deci fara salarii platite ,fara indemnizatii si fara preaviz ,cum se aplica legea pt acest patron?
buna ziua dl valeriu,toata stima.multumesc pt sfaturi am facut o noua sesizare la inspectia muncii ,dupa cum m-ati sfatuit,la care am atasat si raspunsul in copie al celor de la itm.au trecut deja doua saptamani,de la depunerea ei,dar un raspuns primesc tot in 30 de zile ,deci trebuieste sa mai astept inca doua sapt.inca un sfat va rog frumos, nu stiu cum trebuie intocmita cererea catre instanta,sau unde as putea gasi un avocat care sa ma ajute sa concep cererea catre tribunal,stiti dv eu stiu ce cer,dar nu cunosc limbajul juridic,cu art ,legi etc. a.. inca o veste buna ca de maine sant programata la protectia muncii ,la noul loc de munca ,si se pare ca au un si un post de paznic pt. sotul meu.tot acolo.va multumesc.
buna ziua .am o noua nelamurire.astazi am reusit sa ridic cartile de munca a mea si a sotului de la itm.magazinul unde am lucrat ,a fost inchis din luna martie ziua 4 ,fara sa ni se plateasca salarii,indemnizatii,etc. si bineinteles fara preaviz. eu am facut sesizare la itm la data de 07.04.2009, in vederea drepturilor salariale ,preavizului si in mod expres in vederea recuperarii cartilor de munca.am fost in fiecare saptamana la itm pt aceasta problema,si bineinteles ca nu am primit decat un singur raspuns in scris de la dansii,precum ca au efectuat un control la unitatea indicata de mine,si cand vor finaliza imi vor comunica.,dar in ce priveste cartea de munca nu au spus nimic.am facut o noua revenire tot la itm si iarasi am cerut cartea de munca si bineinteles ,ca tot nimic.am cautat-o de nenumarate ori pe inspectoarea de sector sa intreb de cartea de munca si nu mai era mi s-a comunicat dansa,era o alta doamna.astazi m-am dus din nou la itm si surpriza..am gasit-o pe inspectoarea noastra la sect 1. tot dansa era ofuscata ,deoarece dansa cica m-asteapta de o luna sa ridic cartile.oare ei nu stiu de capul lor? eu am batut drumul saptamanal acolo dupa carti, am tot intrebat de dansa si nimic,am facut si vreo trei cereri in vederea recuperarii cartiii,si tot ea ma ia la rost. deciziile de incetare a contractelor de munca si cartile erau la dansa pe birou, sii erau datate din 06.04.2009,pe cartile de munca era operata desfacerea cim cu art 65 alin 1,iar pe cartea de munca nu era operata casatoria si numele dupa sot,lucru ce la facut la observatia mea pe loc.la intrebarea mea ,cum ramane cu preavizul nedat ,si faptul ca magazinul a fost inchis cu o luna inaite de a depune dl patron deciziile,mi-a sugerat sa mai invat carte sau sa intreb la itm in radu voda.acum problema mea este ,daca se pot verifica statele de salarii pe luna martie,deoarece nu am semnat nici un stat pt aceea luna,si cum decizia a fost depusa oluna mai tarziu,nu trebuie platit salariul pe martie?
multumesc, din nou. dar pina imi dau cei de la inspectia muncii un raspuns, pot deschide procesul? pentru ca timpul trece,iar eu credeti-ma nu prea mai am timp, situatia devine tot mai de nesuportat, cu fiecare zi ce trece.
multumesc de raspuns . dar cartea de munca este la itm, nu la patron. iar in legatura cu celelalte aspecte ,cum ma sfatuiti va rog?
buna ziua din nou.astazi am primit un oarece raspuns de la itm ,in legatura cu problemele expuse de mine in mesajele anterioare.raspunsul dansilor suna cam asa; ca in urma petitiei facute de mine ,dansii ,,itm,, au efectuat un control la firma respectiva ,au cerut date ,documente ,ma rog si analizeaza problema,cand vor avea un raspuns ,mi-l va comunica.iar in legatura cu eliberarea cartii de munca , care se afla la dansii ,,itm,, nu spun nimic. problema acum este cat credeti ca va dura ,ca timp, pina ce au dansii un rezultat,pt. a-mi comunica. pot acum cu raspunsul de la ei,sa fac o noua petitie si la inspectia muncii? imi este teama ca dl. patron sa nu incerce cumva sa trateze pe la itm, pt ca de multe ori se lauda ,ca banii rezolva totul. spuneti-mi va rog ,daca si cu aceste petitii facute , deschid si un proces , se poate? si dupa cat timp de la iscarea acestei probleme ,pot deschide procesul? va rog ,dati-mi si mie niste raspunsuri. voi santeti acum prietenii mei ,si daca dumnezeu vrea ,poate cu ajutorul vostru imi rezolv si eu problemele. va multumesc.
multumesc de raspuns. dar dupa cum v-am spus am facut sesizare la itm, si inca astept acel raspuns.iar in ce priveste un eventual proces,pt a-mi castiga drepturile,am inteles ca nu costa deschiderea lui,dar cu ce bani platesc avocatul?daca eu nu am nici pt strictul necesar. unde gasesc eu asa un avocat cumsecade sa ma reprezinte ,si sa accepte sa primeasca onorariul dupa proces,asta daca il castiga, ca sa am si atunci de unde sa-i dau?
acest patron la care fac referire ,eu si sotul meu am lucrat 14 si respectiv 12 ani in unitatea dinsului.pe cartile noastre de munca sint acesti ani neintrerupti ,fara o zi de concediu medical, fara o zi de concediu de odihna.problema este ca si-a facut un obicei din a inchide magazinul ori de cate ori are dansul chef fara a spune cuiva .anul trecut a inchis pe nepusa masa 1 luna jumatate fara a ne da un preaviz ,angajatii dansului fiind numai eu si sotul meu,fara a ne platii salariile,iar daca dansul a crezut ca aveam nevoie de un concediu,trebuia sa stim si noi ma gandesc.,si mai trebuia si platit,si anuntat si itm.dupa o luna jumate ne-a chemat la munca si ne-a intimpinat spunandu-ne sa consideram ca am fost in concediu.acum din nou a facut aceeasi figura,a inchis din 04.03.09 si bineinteles tot fara preaviz,salarii platite etc..noi se presupune ca traim cu ce ?va intreb ?ori de cate ori dansul procedeaza asa ,noi ramanem cu facturi restante,fara bani de hrana,din ce traim noi?nu stiu daca si pe cei de la itm ii intereseaza prea mult deoarece am facut sesizare la dansii pentru ami recupera cartea de munca de la dansii,si pentru a-mi cere drepturile salariale care ni se cuveneau,dar maine se face o luna de cand am depus sesizarea ,si inca nu am primit nici un raspuns.mi-a dat cineva un sfat ,sa merg si la inspectia muncii sa fac si acolo un memoriu.o sa fac si asta ,dar toate demersurile astea dureaza vad ,si practic nu avem din ce traii.am primit avertisment ca-mi taie gazele,lumina si acolo sant restanta,telefon nu mai vorbesc.de unde sa platesc facturi daca nici pt. hrana de fiecare zi nu am suficient?oare il va trage cineva la raspundere pe acest NE-OM de patron? poate va intrebati de ce am stat pina acum in conditiile date ,la acest om?tot eu va raspund;pt ca dansul nu-i nimeni altul decat tatal vitreg al sotului meu.si noi de copii buni ce am fost am zis ; lasa ca santem in familie.dar noi pt.el nu am fost copii lui,ci doar ,,simple slugi,,.de acum doi ani de cand a decedat soacra mea,mama buna a sotului meu ,a inceput calvarul.jocurile astea de-a concediul,fara plati etc,,, va multumesc ca existati, desi eu v-am descoperit tarziu,dar tot e bine ca-mi spun ,,ofurile,,dumneavoastra si ma si sfatuiti.
multumesc din suflet pentru sfaturi,imi sant de folos, dar problema in instanta nu cred ca o pot rezolva fara bani ,de unde sa platesc eu onorariul avocatului acum ,cand eu nu am banii necesari traiului zilnic,aveti dreptate ca-i pot obtine in instanta,dar ce avocat ma poate reprezenta pe mine fara nici un venit actual .ma pot eu compara cu patronul, care daca doreste isi angajeaza 5 avocati? oricum va multumesc si pentru simplul fapt ca mi-ati citit mesajele si o sa incerc sa va urmez sfaturile.