Chiar daca patronul a platit formarea profesionala, nu il obliga legea sa faca si o schimbare a incadrarii ca functie/meserie.
Orice modificare in acest sens ar fi trebuit sa se faca cu acordul partilor,
Pe de alta parte, putea sa mareasca salariul deasemena daca vroia, indiferent de incadrarea avuta in cartea de munca.
Ca si concluzie , nu aveti cum solicita drepturile salariale in baza ipotezei ca ar fi putut sa-i schimbe incadrarea.
1. Inscrierea actului de studii/calificare in carnetul de munca se face si fara a exista obligatia de marire a salariului.
2. Salariul se mareste prin act aditional la CIM, act aditional initiat de angajator. Mai vorbiti cu el poate se razgandeste (chiar daca nu se razgandeste tot trebuie sa ibscrie actul in carnetul de munca).
3. Angajatorul a scolarizat salariatii, pe cheltuiala sa, pentru a avea personal calificat, nu nraparat pentru a le mai salariile. Dar poate o va face totusi.
multumesc frumos de raspuns.dar incadrarea veche nu-i mai permitea sa intre in contact cu clientii,sa stea la vanzare ,si cu atat mai mult sa incaseze.deci ca sa ma fac inteleasa ,lucram in comert si in aceasta unitate ca si angajati nu eram decat eu si sotul meu,magazinul este destul de mare si ambii ne ocupam de toate operatiunile din magazin,inclusiv vanzare si incasare. noua calificare ii permitea acest lucru,pe cand vechea incadrare ca si lucrator comercial nu.lucratorul comercial avea cu totul alte atributii,ex; sa aseze marfa pe rafturi,sa dea cu matura etc..deci cum se procedeaza?
1. Angajatorul isi organizeaza munca asa cum crede el de cuviinta. Legea nu-l obliga sa aiba o anumita structura organizatorica.
2. Incercati sa vorbiti cu el si argumentati cu ceea ce ne-ati spus si noua aici, poate il convingeti. Daca nu, nu aveti ce sa-i faceti, poate sa-l amenintati ca plecati la alt loc de munca (!?).
multumesc din nou de raspuns dar am si eu iarasi o nedumerire;e adevarat ca angajatorul a scolarizat pe cheltuiala sa angajatii,dar oare va intreb nu era destul de ,,calificat,, deoarece lucreaza in acest post si in aceasta firma de 14 ani?credeti ca la aceste cursuri de cateva luni ,se invata mai mult decat in experienta dobandita practic in postul acesta 14 ani de zile?