acest patron la care fac referire ,eu si sotul meu am lucrat 14 si respectiv 12 ani in unitatea dinsului.pe cartile noastre de munca sint acesti ani neintrerupti ,fara o zi de concediu medical, fara o zi de concediu de odihna.problema este ca si-a facut un obicei din a inchide magazinul ori de cate ori are dansul chef fara a spune cuiva .anul trecut a inchis pe nepusa masa 1 luna jumatate fara a ne da un preaviz ,angajatii dansului fiind numai eu si sotul meu,fara a ne platii salariile,iar daca dansul a crezut ca aveam nevoie de un concediu,trebuia sa stim si noi ma gandesc.,si mai trebuia si platit,si anuntat si itm.dupa o luna jumate ne-a chemat la munca si ne-a intimpinat spunandu-ne sa consideram ca am fost in concediu.acum din nou a facut aceeasi figura,a inchis din 04.03.09 si bineinteles tot fara preaviz,salarii platite etc..noi se presupune ca traim cu ce ?va intreb ?ori de cate ori dansul procedeaza asa ,noi ramanem cu facturi restante,fara bani de hrana,din ce traim noi?nu stiu daca si pe cei de la itm ii intereseaza prea mult deoarece am facut sesizare la dansii pentru ami recupera cartea de munca de la dansii,si pentru a-mi cere drepturile salariale care ni se cuveneau,dar maine se face o luna de cand am depus sesizarea ,si inca nu am primit nici un raspuns.mi-a dat cineva un sfat ,sa merg si la inspectia muncii sa fac si acolo un memoriu.o sa fac si asta ,dar toate demersurile astea dureaza vad ,si practic nu avem din ce traii.am primit avertisment ca-mi taie gazele,lumina si acolo sant restanta,telefon nu mai vorbesc.de unde sa platesc facturi daca nici pt. hrana de fiecare zi nu am suficient?oare il va trage cineva la raspundere pe acest NE-OM de patron? poate va intrebati de ce am stat pina acum in conditiile date ,la acest om?tot eu va raspund;pt ca dansul nu-i nimeni altul decat tatal vitreg al sotului meu.si noi de copii buni ce am fost am zis ; lasa ca santem in familie.dar noi pt.el nu am fost copii lui,ci doar ,,simple slugi,,.de acum doi ani de cand a decedat soacra mea,mama buna a sotului meu ,a inceput calvarul.jocurile astea de-a concediul,fara plati etc,,, va multumesc ca existati, desi eu v-am descoperit tarziu,dar tot e bine ca-mi spun ,,ofurile,,dumneavoastra si ma si sfatuiti.
Cel mai recent răspuns:
Cornel Vasile , Consilier juridic
17:58, 7 Mai 2009