Dar vad ca dvs. v-ati documentat, nu gluma...
Deci sa inteleg ca nici o declaratie nu cuprinde veniturile din alte surse? Nici 200 nici 209?
Va multumesc mult pentru raspuns.
Da, a fost incheiat un antecontract prin avocat, se stipuleaza faptul ca, in cazul neachitarii restului de plata pana la o anumita data, cumparatorul va pierde avansul. In cazul in care eu nu mai doream a vand, ma obligam sa achit dublul avansului primit de la promitentul cumparator.
Nu scrie nicaieri ca ar fi vorba despre despagubiri, ci pur si simplu un avans ce nu se va mai putea recupera in cazul neperfectarii tranzactiei.
Acum deja pt mine a devenit mai mult o obsesie, pentru ca doresc sastiu daca trebuie sau nu achitat impozit. Stiu ca, asa cum mi-au spus si cei de la finante, n-o sa ma caute fiscul oricum, pt ca nu a fost inregistrat contractul nicaieri (la notar), insa totusi... trebuie achitat sau nu?
Toti cei cu care am discutat deja mi-au recomandat sa nu platesc nimic, caci ca mine mai sunt destui dar nimeni n-a platit nici un impozit. Insa e ciudat. Putea fi vorba de o suma mult mai mare. Puteam incasa zeci de mii de euro avans....:D
Va multumesc oricum pt interesul dvs. si daca mai aflati ceva...
In codul fiscal, la art. 42 lit. b) am gasit : "În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:...Nu sunt venituri impozabile despăgubirile în bani sau în natură primite de către o persoană fizică ca urmare a unui prejudiciu material suferit de aceasta, inclusiv despăgubirile reprezentând daunele morale".
Sa inteleg ca, in cazul in care acest avans il pot asimila despagubirilor, e un venit neimpozabil?
Dar oare intr-adevar, e o despagubire?
Eu urma sa vand in calitate de persoana fizica. Nu obtin profit. Nici declaratie de impozit pe venitul global nu depun, pentru ca realizez doar venituri din salariu.
Cei de la finante au dat din umeri si m-au "sugerat" sa-mi vad de treaba. Insa vreau totusi sa dorm linistita, cu toate impozitele achitate la stat. Problema e ca am cautat in codul fiscal si nu am gasit nicaieri o astfel de categorie de venituri.
Daca aveti opinii, va rog sa ma ajutati!
Buna ziua!
In vara acestui an am incasat un avans de 2000 de euro ( in baza unui ante contract de anzare-cumparare) pentru vanzarea unui imobil. Conform contractului, in luna septembrie, urma sa ne prezentam amandoi ( vanzator si cumparator) la notar pentru vanzarea efectiva. Deoarece cumparatorul nu s-a mai prezentat, deoarece nu a reusit sa adune intreaga suma de bani ce urma sa o achite, a pierdut avansul.
Acum, intrebarea mea este: trebuie sa achit impozit la finante? Am fost acolo si au dat din umeri. Este un venit avansul incasat? In ce categorie de venituri se incadreaza? Nu vreau sa vina fiscul peste mine dupa cativa ani ca nu mi-am platit impozitele, dar nici nu as plti daca nu trebuie. De fapt, nici nu pot plati, daca cei de la finante nu imi spun ce si cat sa platesc.
Va multumesc pentru ajutor !
Va multumesc pt raspuns.
dar cine e in masura sa sesizeze instanta? Caci ma gandesc ca , daca nu-i sesizeaza nimeni, instanta nu suspenda automat falimentul.
Dosarul de evaziune chiar are legatura cu insolventa. Toate impozitele stabilite "in plus" de catre organele de control provin din evaziune si folosirea bunurilor soc in interes personal.
Firma a fost controlata pe 5 ani in urma, perioada in care au existat 2 administratori (succesiv). Adm judiciar intentioneaza sa solicite jud sindic atragerea raspunderii ambilor administratori, chiar daca doar impotriva unuia dintre ei s-a inceput urmarirea penala. Eu sunt cel impotriva caruia nu s-a inceput urmarirea. Pt perioada cat am fost administrator s-au stabilit in urma controlului fiscal obligatii suplimentare minime. Pt perioada cat cealalta persoana a fost administrator s-au stabilit obligatii f mari si mare parte din ele provin din imp pe dividende si profit, deoarece s-au achizitionat bunuri pe firma ce au fost utilizate in interesul personal al administratorului.
Sigur, pot sa sper ca judecatorul sindic nu va fi atat de "orb" incat sa aprobe raspunderea in solidar pentru intreaga suma a ambilor administratori, din moment ce unul din ei a participat la evaziune in proportie de 5%, iar celalat de 95%. Insa nu vreau sa risc, deoarece eu am proprietati si sunt solvabil ( ca pers fizica), iar celalalt a avut grija sa-si instraineze tot ce avea. Nu vreau sa risc deloc, de aceea sunt interesata sa aflu daca pot face ceva pentru a suspenda procedura, pana la definitivarea procesului penal de evaziune si individualizarea sumelor reprezentand prejudiciul adis statului. In cadrul procesului penal s-a solicitat o expertiza contabila, probabil ca aceasta va individualiza prejudiciile produse de fiecare din asociati.
Credeti ca pot face ceva pt suspendarea procedurii falimentului?
Va multumesc!
Buna ziua,
Sunt asociat intr-o SC in faliment. Singurul creditor al soc in faliment este anaf. Debitul a fost cnstituit in urma unui control fiscal, iar cei de la anaf au inaintat dosarul la parchet, care a si inceput urmarirea penala impotriva unuia dintre administratori. Intrebarea mea este: pot depune in intanta(in calitate de asociat) cerere de interventie in interes propriu , cu solicitarea de suspendare a procedurii falimentului, pana la definitivarea procesului penal? deoarece apreciez ca doar dupa ce se vor stabili vinovatii si prejudiciile aduse societatii se va putea pune problema tragerii la raspundere patrimoniala a acestora?
Va multumesc din suflet!
deci sa inteleg sa pot reclama la Anaf si ei vor aplica amenda?
Multumesc!
Unde pot reclama faptul ca o soc com, desi se afla in procedura de insolventa, nu a publicat pe site-ul web propriu aceasta stare?
Evident ca poti face multe sicane acestui patron, insa in termeni reali iti pierzi timpul. Nu cred ca vei castiga ceva (material). Faptul ca nu ai semnat state de plata timp de 11 ani nu inseamna ca nu ai incasat salarii. Nu te avantajeaza pe tine postura. Adevarul e ca in situatia ta sunt mii si te inteleg. Insa e tardiv acum sa deschizi procese ori sa faci sesizari peste sesizari, pentru ca anchetele se vor tergiversa, tu iti vei pierde timpul cu declaratii si nu vei vedea un ban in plus de la ei. Singurul care ar avea de castigat ceva de aici e statul. Dar nici asta nu e sigur, fiindca astfel de cazuri, f simple de altfel, vor fi rezolvate amiabil de catre reprezentantii statului.
Oricum, iti doresc bafta si ar fi frumos sa vedem ca ti-ai rezolvat problema.