avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate sdaniro

Activitate sdaniro

Buna ziua,

Am o problema veche cu un canal de colectare a apei menajere aflat in fata blocului in care locuiesc, canal care refuleaza periodic, mai ales cand ploua (sau aproape intotdeauna cand ploua).

De la construirea blocului, acum 10 ani, pana zilele trecute, de fiecare data cand canalul refula, sunam la deranjamente la compania locala de apa, iar acestia trimiteau o echipa care decolmatau canalul si curatau zona.

Ultima data cand am sunat, cei de la compania de apa mi-au comunicat ca in caminul menajer se varsa o conducta de colectare a apei pluviale si nu e treaba lor sa faca curatenie. Ne-au recomandat sa scoatem conducta de colectare a apei pluviale din caminul de colectare a apei menajere (noi?!).

In timp, am facut o gramada de sesizari scrise si la Primarie, care au pasat problema la compania de apa, dar si la Garda Nationala de Mediu, care au constatat situatia si au lasat masuri, in cel putin 3 randuri, companiei de apa sa asigure functionarea retelei de canalizare si sa remedieze definitiv situatia. Desigur, nu au remediat nimic si acum nu mai vor nici sa intervina cand refuleaza.

V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat, cum sa procedez mai departe.
M-am gandit sa fac initial o adresa catre Primarie, Compania de apa, cu informare la GNM (sesizarile gestionate in trecut) si DPS (e si o problema de sanatate publica faptul ca toate dejectiile ies la suprafata impreuna cu apa pluviala) si sa le cer sa imi comunice:
1. daca prezenta conductei de canalizare pluviala in caminul menajer este in confirmitate cu legea
2. in resposabilitatea cui e caminul menajer, cine a facut receptia caminului la contructia blocului si sa imi comunice PV de receptie?
3. daca situatia nu este conforma, cine are obligatia realizarii lucrarilor de scoatere a conductei de canalizare pluviala din caminul menajer?
4. cine are obligatia intretinerii canalului colector pana la remedierea situatiei?

Ma gandesc ca asta ar tine loc de plangere prealabila in situatia in care ar trebui sa chem in judecata compania de apa sau primaria pt a ii obliga sa indrepte situatia (e clar ca nu putem face noi lucrarile de scoatere a conductei de apa pluviala, caminul menajer nu e proprietatea noastra).

Orice alte sfaturi sunt binevenite.

Multumesc!
Răspuns la discuția Split TVA
Nu e asa simplu.

[ link extern ]
Buna tuturor,

Am o "speta" in care am nevoie de sfatul vostru.
Locuiesc intr-un bloc dintr-un municipiu oarecare din Romania.
Blocul are doua cai de acces:

1. Prima cale de acces este in rampa, partial asfaltata (sau ce a mai ramas din asfalt), plina de gropi sau asfalt rupt, un adevarat pericol mai ales in conditii de iarna.

2. Pe langa a doua cale de acces trece o mica vale, care in conditii de averse puternice devine "mare" :), iar cu ultima ocazie a rupt cam jumatate din calea de acces. Deci, de vreo doua luni nu mai e cale de acces. :)

Eu le-am solicitat pana acum de vreo doua ori, in scris, reabilitarea cailor de acces la bloc, am un raspuns scris de la SGA ca valea este in administrarea Primariei, la ultima sesizare Primaria mi-a raspuns in scris ca va face ceva in "perioada imediat urmatoare". A trecut cam o luna de la raspunsul Primariei, ii mai las un pic pana expira in mod rezonabil orice perioada imediat urmatoare.

Si daca nu fac absolut nimic pana la sfarsitul anului ma gandesc sa ii dau in judecata sa incerc sa obtin o decizie a instantei care sa ii oblige sa reabiliteze caile de acces la bloc (obligatia de a face).

Am gasit un precedent: [ link extern ] /

Daca voi stiti altele sau aveti sfaturi care m-ar putea ajuta va rog sa imi spuneti.

Mentionez ca sunt de profesie economist, nu prea cunosc termeni sau detalii juridice.

Multumesc!