buna ziua,
am un salariat care mi-a adus decizie de pensionare la limita de varsta. eu ii inchid contractul individual in desfasurare si ii deschid altul ? el isi continua activitatea .
multumesc !
Buna ziua,
un student la master (22 ani) primeste pensie de intretinere de la tata. daca s-a angajat mai beneficiaza de pensie ? daca nu, trebuie sa mearga la tribunal sa faca dovada ca are venit si se sisteaza pensia ? trimite hotararea judecatoreasca la angajatotul tatalui sa nu-i mai opreasca acestuia din venit ?
Multumesc !
decizie data de medic primar expertiza medicala de la casa de pensii, grad 2 de invaliditate, cauza invaliditatii - boala obisnuita
am decizie de incapacitate de munca grad II, mi s-a desfacut contractul de munca, mi-am depus dosarul pentru pensie, dar am primit raspuns de la casa de pensii ca mi se respinge cererea pe motiv ca n-am stagiu de cotizare 20 ani . ce pot sa fac ? nu ma pot angaja ca am decizie de la medic gra II. ce sa fac ?
sunt PFA , platesc CAS, sanatate.
as dori sa va intreb ce se intampla daca nu mai platesc CAS , chiar daca am un venit brut de 900RON/luna
si daca nu ma conformez cine ma da in judecata , banca ? pe ce baza ? eu , ca angajator, nu mi-am asumat raspunderea ca in caz de neplata sa-i opresc din salariu si sa-i virez in anume cont . comisioanele bancare de unde le recuperez ?
buna ziua ,
ca angajator, ar trebui sa fac poprire pe salariu unor salariati in baza unor hatarari judecatoresti . daca refuz sa fac acest lucru ce mi se poate intampla ? multumesc.
am contract de munca cu 4 ore/zi . cum ma afecteaza la calcularea pensiei, vechimea in munca ?
buna seara,
ma puteti ajuta cu urmatoarele probleme :
1. salariul minim pentru 2011 in sectorul privat cat este si unde e publicat
2. daca a aparut publicat in monitorul oficial contractul colectiv de munca la nivel national, la mine a expirat la 31.12.2010 si nu stiu ce sa fac
Multumesc .
va multumesc ptr. raspuns ,am casco la masina si expert care sa ma reprezinte daca se da culpa comuna ce mi se inimpla care este pedeapsa pe care o primesc? cel care a decedat este politist ,nu am antecedente penale si nici baut nu am fost, avocat i-mi iau dar imi este foarte teama ,am permis de 20 ani ,daca imi mai puteti da alte detalii va rog scuzati scrisul