avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Activitate Dana20x

Activitate Dana20x

Bună ziua! Doresc sa cumpăr o casa insiruita de la o persoana fizica. Pretul cerut de vanzator este în euro și tot in euro dorește sa încaseze banii. Vom face un antecontract pentru un avans, suma de avans o dețin în euro și o voi transfera în euro, iar apoi vom avea contractul final de vânzare-cumparare. Pentru diferenta de 85% voi apela la un credit bancar în Lei. Vanzatorul îmi cere ca în contract sa fie trecut pe langa prețul în euro si pretul în Lei calculat la un curs BNR+1%. Eu cred ca aceasta cerință este păguboasa pentru mine. Dacă amândoi suntem romani, nu trebuie sa ne raportam doar la lei? Și dacă totuși se poate o tranzacție în euro, cum pot eu sa schimb eu leii virați de banca în contul lui în euro asa cum dorește? Va mulțumesc mult!
Va multumesc pentru comentariu! Ma voi adresa Serviciului de Urbanism din primăria locală. Sanatate!

ynocentta a scris:

Puteti afla garantia acordata de catre constructor,numai analizand documentele de predare primire constructie
Reprezntantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este simplu anagajat cu limita de competenta de executie
Garanatia este acordata de catre executantul constructiei
Puteti solicita detalii la serviciul urbanism din primaria teritoriala care detine intreg dosarul cu documente necesar executiei constructiei

Buna ziua!
Am cumparat un apartament nou în 2016 de la o societate comerciala, apartamentul fiind construit in 2015. Săptămână trecuta am rămas fără curent pe casa scării si implicit fără internet/cablu tv. În urma mai multor reclamații la Rca Rds si Enel s-a stabilit că problema provine de la un cablu ars de după contorul electric, Enel susține că în acest caz nu are nici o obligatie sa rezolve problema. Reparatia cade în sarcina locatarilor. Una din probleme este ca nu reușim să aflăm daca instalația electrică este încă in garantie sau nu. Neoficial înțelegem că pentru o instalație electrică garantie poate fi de 15 ani. Imi puteti spune, va rog, cum pot afla daca inca suntem in garantie? Dezvoltatorul de la care am cumparat nu mai raspunde la mailuri iar administratorul are o relație specială cu dezvoltatorul si nu ne susține in acest demers. Cum putem să îl convingem pe dezvoltator sa ne raspunda oficial daca instalația electrică este în garantie sau nu? In cazul in care suntem in garantie as dori va intreb cine este responsabil cu reparatia: firma de la care am cumparat apartamentul său firma care a facut instalația electrică? Mentionez ca dezvoltatorul nu dorește să dezvăluie nici macar numele firmei care a facut instalația electrică. Va multumesc pentru eventualele răspunsuri!
Buna ziua! Doresc sa cumpăr un apartament nou de la o persoana juridică. Apartamentul valorează mai mult de 450 000 lei fără tva. La valoarea cerută se va adauga cota de Tva. Se pare ca având în vedere valoarea ridicata a apartamentului nu pot beneficia de cota redusă de tva de 5%. Am inteles de la dezvoltator ca se urmărește să se scoată sau sa se extindă acest plafon. Imi puteti spune daca aveti cunoștință de acest subiect? Stiti sa fie in discutie modificarea acestui plafon? Multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!