avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Activitate popattila

Activitate popattila

Răspuns la discuția Daune materiale
Va multumesc pentru raspuns
Discuție Daune materiale
Bună ziua
În urmă cu peste 4 ani și jumătate am avut un accident de circulație - eu fiind parte vătămată - am avut cheltuieli cu consultațiile și medicamentația în urma traumatismelor suferite , iar procesul s-a prelungit ....aproape 5 ani , medicamentele și analizele le-am efectuat în primii doi ani după eveniment (reiese de pe data când s-au emis chitanțele) , am dreptul sa cer dobânda la cheltuielile efectuate (care sunt depuse la dosar ca daune materiale)?
De asemenea , a fost stabilită de catre asiguratorul la care am deschis dosarul de daună valoarea autoturismului meu la data producerii evenimentului.Nu a fost - la momentul respectiv - lămurită vinovăția pentru producerea evenimentului.Dosarul de daună l-am deschis la societatea de asigurare a mașinii care a intrat pe contrasens și m-a izbit.
Dacă va reieși în urma judecatei vinovăția exclusivă a celui care m-a accidentat , am dreptul să cer dobânzi pentru întârzierea la plată inclusiv a valorii autoturismului? Și dacă da , în baza cărei legi?
Vă mulțumesc
În urmă cu mai bine de 2 ani am avut un accident rutier , un autoturism a pătruns pe contrasens şi m-a izbit , şoferul respectiv a declarat că a fost nevoit să facă această manevră deoarece o altă maşină i-a tăiat calea prin neasigurarea la schimbarea benzii.Dosarul - penal - se află şi acum la faza de cercetări ( expertiză ).Care este termenul de presciere al unui dosar penal ? Se poate face ceva pentru urgentarea definitivării expertizei ? Totuşi au trecut deja 2 ani şi 4 luni şi dosarul încă nu e pe rol...Dacă se cer atâtea expertize , ce putere mai are Procesul-Verbal întocmit de către Poliţie la locul accidentului?Menţionez faptul că nu ţin minte absolut nimic despre ce s-a întâmplat la accident (am suferit fractură de craniu , am fost în comă 1 zi).
cine poate sa imi spuna si mie daca expertizele asupra (dinamicii) accidentelor auto au termen de predare a rezultatului la Procuratura?.....
Ca sa fiu mai clar , pe procesul-verbal intocmit de catre Politie problema culpabilitatii mele nici nu se pune, el a trecut pe contarsens si m-a izbit dupa ce a trecut doua benzi de circulatie , practic a trecut de pe banda 1 sensul lui de mers pe banda 2 sensul meu de mers , in timp ce eu circulam regulamentar pe banda 2.Ceea ce nu este clar - el a declarat ca o alta masina ar fi schimbat banda de circulatie in fata lui fara sa se asigure si pentru ca sa nu o loveasca din spate a bruscat volanul , si avand viteza mare nu a mai controlat masina .
Am angajat si un expert parte, dar....din ce stiu eu al treilea expert parte nu a depus inca rezultatul expertizei, el este expertul care este engajat de proprietarul celei de-a treia mesini care este/nu este implicata in accident.Tin sa mentionez ca nu am in memorie nici cea mai vaga idee cum s-a petrecut accidentul, eu m-am trezit la reanimare dupa 2 zile , din care 1/2 zi am fost in coma.
Va multiumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde .Mai am o precizare :termenul specificat pe ordonanta de expertiza a fost depasit cu mult , respectiv termenul era 08.06.2009 , dar nici in ziua de azi concluziile expertizei nu au fost depuse la Politie. Eu pot sa fac ceva pentru a urgenta depunerea expertizei?
revin cu o veche problema.acum 1 an am avut un accident auto , raniri la cap 86 zile ingrijiri medicale, si acum sunt sub tratament.dar expertiza ceruta de catre cel care m-a lovit nu este inca gata.exista termen pentru a se face o extertiza asupra accidentului?mentionez ca aceasta ar trebui sa stabileasca in ce masura este el vinocat sau o alta masina care sustine respectivul ca ar fi intrat in fata lui si de aceea a virat brusc si a intrat pe contrasens si apoi in masina mea.
ba da, doresc sa se efectueze expertiza deoarece din cate se pare aceasta confirma rezultatul procesului verbal incheiat de Politie la fata locului , si anume faptul ca respectivul este de vine pentru producerea accidentului, lucru pe care el il neaga (a patruns pe contrasens si a intrat in masina mea) .iar in ceea ce priveste asigurarea lui..hmmmm este de Austria (Victoria Wolksbanken Viena),am luat legatuta cu asiguratorul, nu l-am chemat in proces.
Asadar am avut un accident rutier in 25.01.2009 , eu parte vatamata cu spitalizare la sectia neuroghirurgie, in total 86 de zile de ingrijiri medicale pentru fractura de craniu si hematom epidural, pasagera din spate a suferit splenectomie (extirparea splinei) deci lipsa de organ in urma accidentului cu 56 de zile ingrijiri medicale.Din start caz penal.Dupa deschiderea dosarului vinovatul a solicitat expertiza tehnica, eu am angajat expert asistent.Eu mi-am platit expertul , vinovatul nu.Din acest motiv expertul sau nu a predat rezultatul expertizei la Politie , iar Politia nu poate preda cazul la Procuratura.Cum poate fi constrans sa plateasca expertiza pe care el a cerut-o?Mentionez ca in Procesul-Verbal intocmit de Politie se mentioneaza faptul ca el este vinovat dar el nu recunoaste eacest fapt de aceea a cerut expertiza asupra accidentului.