În urmă cu mai bine de 2 ani am avut un accident rutier , un autoturism a pătruns pe contrasens şi m-a izbit , şoferul respectiv a declarat că a fost nevoit să facă această manevră deoarece o altă maşină i-a tăiat calea prin neasigurarea la schimbarea benzii.Dosarul - penal - se află şi acum la faza de cercetări ( expertiză ).Care este termenul de presciere al unui dosar penal ? Se poate face ceva pentru urgentarea definitivării expertizei ? Totuşi au trecut deja 2 ani şi 4 luni şi dosarul încă nu e pe rol...Dacă se cer atâtea expertize , ce putere mai are Procesul-Verbal întocmit de către Poliţie la locul accidentului?Menţionez faptul că nu ţin minte absolut nimic despre ce s-a întâmplat la accident (am suferit fractură de craniu , am fost în comă 1 zi).
expertizele sunt un mijloc de proba si datorita continutului lor tehnico-stiintific sunt foarte importante in solutionarea cauzei. incercati grabirea dosarului prin memorii adresate procurorului sau prim-procurorului, chiar si la CSM. dar este posibil ca dosarul sa fie ingreunat de alte cauze decit cele ce tin exclusiv de magistrati.
Magistratii sunt supraaglomerati de multe dosare din diferite domenii si este greu sa puteti urgenta un dosar. Si pana nu ajunge in instanta dosarul nu se poate prescrie din punctul meu de vedere.