Am si eu o nelamurire in legatura cu vinovatul unui accident, poate ma lamuriti cine este vinovat.
S-a produs pe un pod, in panta pe coborare, carosabilul prezenta gheata si zapada. Masina 1 era stationata pe pod (intrase cu o roata in sant) fara avarii puse sau triunghi reflectorizant. Masina 2 urca pe pod si coboara panta cu gheata, nu poate sa opreasca si intra in cea oprita pe pod. Din punct de vedere legal, cine este vinovat de producerea accidentului?
care este cadrul legal in baza caruia un contract indiv. de munca nu poate fi mofificat pe durata concediului medical? Articol din lege? am gasit doar ca nu poate fi efectuata concediere cand este suspendat de drept, art.60 codul muncii.
multumesc!
multumesc pt raspuns. noi nu vrem sa il concediem, noi i-am oferit un post, are max din grila la salariu. el vrea sa plece pt a beneficia de compensatorii. avem posturi vacante, nu avem de ce sa facem concediere individuala. el si-a gasit in alta parte si vrea sa plece, dar nu vrea sa isi dea demisia sau sa plece cu acordul partilor.
Am urmatorul caz. un angajat pe o functie de sef birou. in urma reorganizarii biroul s-a desfiintat si s-a transf in serviciu, si-a completat si denumirea. i-am oferit angajatului un post corespunzator pregatirii sale profesionale pe alt post, fara a fi o pozitie de sef. pe informarea pe care i-am dat-o a scris ca e de acord cu noul post cu conditia pastrarii drepturilor salariale. lucru imposibil pt ca pierde indemnizatia de sef birou. acum vrea concediere individuala pt a beneficia de compensatorii. e suficient ca i-am oferit un post? treb neaparat sa acordam in acest caz compensatorii? multumesc