avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii?

Am urmatorul caz. un angajat pe o functie de sef birou. in urma reorganizarii biroul s-a desfiintat si s-a transf in serviciu, si-a completat si denumirea. i-am oferit angajatului un post corespunzator pregatirii sale profesionale pe alt post, fara a fi o pozitie de sef. pe informarea pe care i-am dat-o a scris ca e de acord cu noul post cu conditia pastrarii drepturilor salariale. lucru imposibil pt ca pierde indemnizatia de sef birou. acum vrea concediere individuala pt a beneficia de compensatorii. e suficient ca i-am oferit un post? treb neaparat sa acordam in acest caz compensatorii? multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 13:44, 8 Mai 2009
Puteti fi mai concreta? Este vorba de o institutie de stat, angajator privat?
Este un pic cam ciudat, pentru ca indiferent ca vrea sa-l concediati, el acceptatand in prealabil, in scris transferul pe noul post.
Nu exista posibilitatea de conditionare nici din partea angajatului nici din partea angajatorului in ceea ce priveste transferul pe un post , asa cum este prezentat de d-voastra.
Daca va restrangeti activitatea si persoana doreste sa beneficieze de salariile compensatorii, respectati prevederile CCMUNN 2007-2010, CCM la nivel de unitate si Codul muncii.
angajatorul este cu capital de stat. angajatul a acceptat dar doar cu conditia pastrarii drepturilor salariale, ceea ce nu se poate. spune ca nu il pot obliga sa se duca la noul post oferit daca nu-i convine salariul, ca a gasit in alta parte, dar vrea sal compens. pot incheia contractul de munca fara a acorda compensatorii?
Daca inteleg bine: e vorba de o societate comercial cu capital de stat (adica statul e actionar).

Daca e asa raspunsul e simplu: Nu. Nu puteti concedia un salriat, cf. 65, 66 CM, adica din motive care nu tin de persoana lui, si sa nu-i acordati cel putin 1 salariu compensator (cf CCMUN). Trebuie, insa, verificat si CCM la nivel de ramura.
multumesc pt raspuns. noi nu vrem sa il concediem, noi i-am oferit un post, are max din grila la salariu. el vrea sa plece pt a beneficia de compensatorii. avem posturi vacante, nu avem de ce sa facem concediere individuala. el si-a gasit in alta parte si vrea sa plece, dar nu vrea sa isi dea demisia sau sa plece cu acordul partilor.

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva - desfiintare de posturi, pe cine pastrez? valeria.bisa valeria.bisa Buna ziua, Am o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am 6 posturi de operatori RX si un sef de formatie RX. Se desfiinteaza 4 posturi de operator si ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat acuta acuta Buna ziua.Dorescsa ma ajuta-ti in urmatoarea problema: Un angajat al nostru isi va face cerere de reintegrare in functie,in baza unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Desfiintare departament intr-o multinationala lauricafl lauricafl Buna ziua! De curand s-a auzit ca se va desfiinta un post din cadrul unei multinationale. Acesta presupune 3 locuri de munca in fiecare locatie a acesteia. ... (vezi toată discuția)