avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters89081

Activitate ContSters89081

Răspuns la discuția evasiune fiscala....?
Inchirierea a inceput in sept.sau octombrie 2010 si s-a terminat in iulie 2011.....
Răspuns la discuția evasiune fiscala....?
Da. Art.9, alin.1, lit.b din Legea 241/2005. Dar, la art.10, se spune ca daca se recupereaza prejudiciul pana la inceperea urmaririi penale sau la prima instanta de judecata , pedeapsa poate fi injumatatita sau chiar doar o amenda...Oare prezentrea la Fisc pentru autodenuntare si vointa de a repara prejudiciul nu ar face instanta saa fie mai clementa? Sau, daca s-ar plati pe loc, s-ar mai sesiza Parchetul???
Răspuns la discuția evasiune fiscala....?
Pt.Dl.Av. Matahachiro:
Nu s-.a sesizat ANAF , nici Parchetul.... Dupa mai bine de 1 an si jumatate de la savarsirea faptei, prin intelegere reciproca - si chiar la sugestuia acestuia - (dovada semnatura ambilor pe contractul depus la Fisc), dupa ce chiriasul a stat bine merci in garsioniera 9 luni, la 5 sau 6 luni dupa ce a parasit garsoniera s-a dus la Politie si a reclamat proprietarul ! Fara sa-i fi spus nimic acestuia inainte... O fi cu intentia de a santaja proprietarul ? Dar el nu este complice, de moment ce SEMNAT si el contractul ce a fost depus la Finante ?
In fine. A fost chiriasul care s-a dus la Politie ca sa reclame ca el platea in eur si ca proprietarul a declarat la Fisc o suma in lei....Desi, repet, nu numai ca a semnat contractul oficial , dar chiar i-a sugerat formula proprietarului....
Daca puteti sa-mi raspundeti, va rog, care sunt sanctiunile prevazute de Lege in acest caz ?
Răspuns la discuția evasiune fiscala....?
Da, mai rar...Dar, iata, exista. Ce risca proprietarul (ca sanctinuni ) si daca si chiriasul (care a si propus aceasta "intelegere" ) risca ceva, de moment ce A SEMNAT contractul depus la Fisc. Apoi, nu era un termen in care el trebuia sa (se) sesizeze neregula ? Intai sta si se bucura de avantaje aproape un an, pleaca...si, dupa vreo 5 /6 luni isi da seama ca ceva nu a fost in regula ? Nimeni nu l-a obligat sa dea mai mult decat ceea ce a semnat in contractul depus la Fisc. Ca a vrut sa dea o compensatie.....e altceva. Chiria a fost cea din contract, compensatia pentru faptul ca nu a stat un an si a vrut totul nou...e alta,....Ma rog.... Oricum, v-as ruga sa-mi raspundeti ce risca proprietarul in acest caz si daca si chiriasul poate fi considerat solidar, de moment ce a semnat....
Inchiriere garsoniera. Proprietarul cere un pret, chiriasul ofera sub acest pret si, in plus, nu doreste termenul de minimum 1 an. Proprietarul argumenteaza ca nu-si permite sa inchirieze pentru mai putin de 1 an (dat fiind ca plateste Agentia imobilara ca pentru 1 an), ca abia a renovat complet garsoniera si a inlocuit atat mobilierul cat si electrodomesticele - totul NOU si ca intre onorariul catre Agentia imob, impozitul pe venit si contributia de 5,5% pt. sanatate...nu prea mai justifica inchirierea. Chiriasul argumenteaza ca pe el nu-l intereseaza inregistrarea la fisc, proprietarul spune ca nu e de acord sa nu inregistreze, Agentia imob. intervine si ea, cu argumentul ca se poate declara mai putin la fisc, pentru ca proprietarul, daca accepta o chirie mai mica, sa nu piarda foarte mult.In final, proprietarul accepta..fiind nevoind sa inchirieze. Se face un nou contract, de data aceasta in lei (nu in EUR cum fusese facut initial) , semnat atat de proprietar CAT SI DE CHIRIAS si se depune la Fisc de catre proprietar. Chiriasul sta 9 luni - timp in care nu a cerut sa schimbe intelegerea verbala - pleaca, mai trec..5 luni dupa ce acesta a parasit garsoniera si....fara sa-l sune pe proprietar, fara a-l avertiza ca ceva nu i-a convenit si eventual sa ajunga la o intelegere, merge la Politie sa reclame proprietarul ca el A SEMNAT, da, un contract in lei (cel ce a fost depus la Fisc de catre proprietar), dar ca el a platit alta suma, in EUR... Ce doreste ?...Nu se stie, deocamdata. Ce poate obtine, in conditiile in care a semnat contractul convenit, chiar daca a platit altfel?...Ce risca proprietarul ? Daca proprietarul merge la fisc si recunoaste ca a primit in eur, nu in lei, deoarece chiriasul a insistat sa-i lase mobila noua, nu alta, tot buna, dar mai veche si ca doreste sa plateasca diferenta, rezolva ceva ? Care e solutia?. Ce risca REALMENTE proprietarul? Sper ca este un subiect de interes general, deoarece, Agentiile imobiliare si chiriasii insista de obicei in a presiona proprietarul sa scada din pret pe motiv ca potentialul chirias "nu-i interesat de contract oficial". In asteptarea raspunsului D-voastra, va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. E deprimant cum merg lucrurile in tara noastra....Toate.
Va multumesc. Sper ca data comunicarii este cea a Postei romane, data de pe stampila de pe plic, deoarece rezolutia apare cu o data si primita efectiv de mine dupa exact o luna.Probabil, a fost tinuta in sertar si trimisa in asa fel incat sa se depaseasca termenul....
ADUTESU: Multumesc pt. raspuns. Problema este ca Procurorul a dispus neurmarirea penala a inculpatei, motivand ca aceasta a fost "sincera"..( !?).dar, nu a incercat sa cunoasca si versiunea partii vatamate, pe care nu a citat-o. In declaratia de la Politie partea vatamata a spus ca intelege sa ceara despagubiri. Deci, partea vatamata este batuta, in caderea pe ciment (fiind imbrancita) i se strica si ceasul, plateste si pt. certificatul medico legal, si pentru taxi pentru a ajunge la IML, si, nu numai ca nu i se platesc ACESTE daune, materiale, dar nici macar nu i se da satisfactia morala,si anume, ca in aceasta tara nu poti sa bati pe cineva fara sa fii pedepsit. Procurorul a decis, fara sa ma cunoasca si pe mine, ca fapta inculpatei nu este penala !! I se da doar o amenda ADMINISTRATIVA, pe care inculpata, eventual, nici nu o plateste. Si...fara cazier, poate sa mai bata pe cineva si altadata. HALAL JUSTITIE ROMANA !!!!
Buna seara. Va rog sa-mi lamuriti urmatoarele chestiuni:
1. Exista un termen pentru a chema in instanta, la Judecatore, inculpatul in cazul unui dosar penal- vatamare corporala, dupa care se prescrie. Care este termenul?
2. Procuratura avea dreptul sa inchida dosarul - fara urmarire penala - aplicand doar o amenda administrativa invinuitei, fara sa fi audiat si partea vatamata si fara sa tina cont de faptul ca inca de la prima plangere la Politie, partea vatamata a declarat ca intelege sa se declare parte civila in dosar, urmand a preciza cuantumul despegubirilor ulterior? Vatmarea corporala a fost insotita si de vatamare de bunuri - ceasul stricat in cazatura - si apoi au fost si alte cheltuieli conexe: taxi, taxa consult la IML penrru obtinere certificat medico-legal etc. Mai sunt si daune morale..
3. Nefiind multumita de incheierea dosarului , prin Ordonanta (?) , poate partea vatamata sa fac o plangere superiorului Procurorului ce a instrumentat cazul ?
4. In paralel, e bine sa depuna plangere si la Judecatorie, dat fiind ca Procuratura nu a trimis ea in instanta cazul ?
Fratii si surorile nu sunt rezervatari, fiii insa, da. V-as ruga sa-mi raspundeti ce se poate face in cazul in care moare partenerul care are 2 copii, unul dintre ei avand la randul lui 2 copii? Tot in conditiile in care sotul si sotia si-au facut testament reciproc , numindu-se reciproc legatari universali? Daca fii sau nepotii nu respecta testamentul lasat de tata si il contesta sotia supravietuitoare la cat va avea dreptul? In conditiile in care s-au casatorit in regim de bunuri comune, bunurile dobandite de sotie inaintea casatoriei, sau cele obtinute in timpul casatoriei, dar prin vanzarea bunurilor ce-i apartineau inainte de casatorie, vor intra si ele la mostenirea impreuna cu rezervatarii? Pentru a preintampina o astfel de situatie ,ce ar fi de facut inainte ca sotul (cu copii si nepoti) sa moara si pentru a nu o lasa pe sotia supravietuitoare expusa la probleme?