Am primit o amenda contraventionala, ulterior incidentului relatat in topicul
www.avocatnet.ro/content/for...
Pana in acest moment 4 din cele 5 persoane care am fost au primit procesele verbale prin posta sau in cazul meu adusa de doi agenti de politie la usa, iar din unele informatii neoficiale am inteles ca nimeni din grupul celalalt nu ar fi primit... decat noi dar asta nu este o informatie 100% sigura.
Am fost incadrati conform Art. 3, pct. 24, Lg. 61/1991 "provocarea ori participarea efectiva la scandal, in locuri sau localuri publice" si sanctionati conform Art. 4, Alin. 1, Lit. b, Lg. 61/1991 "cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28)", in cazul nostru suma amenzii fiind 500 RON fiecare.
Noi, in niciun caz nu am provocat acel scandal iar participarea efectiva este discutabila... am participat dar cam fortati de circumstante... sa ma exprim asa.
Eu doresc sa contest aceasta amenda, si probabil si celelalte persoane care au primit si as dorii cateva pareri/sfaturi in legatura cu procedura contestarii, cum vor decurge lucrurile si care sunt pasii, daca se poate si un model bun pentru contestatie.
Sunt disponibil sa dau si alte detalii care le-as fi putut omite si se considera importante.
Va multumesc anticipat
LATER EDIT:
Pentru mine personal este foarte importanta aceasta contestatie, deoarece doresc sa formulez si plangere penala, cel putin impotriva celui care m-a lovit cu sticla in cap daca nu impotriva tuturor din grupul lor care m-au lovit iar necontestarea acestei amenzi ar fi ca si cum as accepta savarsirea faptei, lucru neadevarat.
Eu nu am mai avut niciodata probleme de acest gen, amenzi si tribunale si de aceea cer sfaturi pana si pentru o contestatie. Am nevoie de avocat sa ma reprezinte si in cazul contestatiei sau doar la plangerea penala?