avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Timset

Activitate Timset

Răspuns la discuția Legi nescrise in afaceri
Legi:
1.In cazul in care nu vrei/nu poti face o plata nu promiti decat ca ‚incerc zilele astea’
2.Daca spui ca azi am facut plata sau azi facem plata inseamna ca plata SIGUR se efectueaza
3.Cecul garantie se completeaza si se depune in banca doar cand nu s-au mai facut plati de o lunga perioada de timp si nu-ti mai raspunde la telefon
4.Stabileste limite de creditare pentru orice client pentru a avita pierderile sau tzepele (sau a le minimaliza pe cat posibil)
5.Blocarea la livrari este o masura drastica. Aceasta masura se ia doar in cazuri extreme si cand clientul nu reuseste sa faca plati nici macar in masura achizitiilor sau a valorii noilor comenzi
6. Inainte de incheierea unui contract/livrarea de bunuri verifica toate actele, intocmeste un dosar in care sa ai copii dupa toate documentele, mai ales daca marfa e pe credit, nu te bucura de orice vanzare/contract.
7. Nu crea relatii personale foarte stranse cu partenerii de afaceri, pentru a putea lua decizii ferme cand situatia o impune (ex. eu ti-am botezat copilul si tu acum imi bagi cecul - comic dar real)
8. Daca doresti sa ai o colaborare pe termen lung, ai grija ca si partenerul sa castige si sa se dezvolte. Daca e o afacere pe termen scurt sau doar o colaborare ocazionala, tragi tot ce poti, fara a tine cont de castigul sau pierderea celuilalt. Doar sa fie totul legal. :)
Răspuns la discuția datorie de dat
CEC-ul e emis in numele firmei dumneavoastra, presupun. Contractul de imprumut l-ati facut in numele firmei sau ca si persoana fizica? Putin mai multe detalii, poate va gaseste cineva un sfat sa vi-l ofere. :)
Răspuns la discuția Reorganizare licitatie?
Aveti dreptate, am gresit. Singurul neeliminat are 4.000.000Ron in plus. Imi cer scuze. Eu oricum am facut contestatie. O sa vad ce iese si din asta.

Multumesc pt raspunsuri
Răspuns la discuția Executare bun cu ipoteca
Multumesc.

Răspuns la discuția Reorganizare licitatie?
Motivele eliminarii celorlalti nici macar nu le intuiesc pt ca in cadrul licitatiei cand s-au deschis plicurile eu nu am constatat nicio lipsa a vreunui document din partea lor pe linie de eligibilitate. Noi am fost respinsi din motiv de lipsa contract similar (am depus trei contracte, dar nu stiu din ce motiv au considerat ca nu ar fi experienta similara). Am depus contestatie dar nu stiu la ce sa ma astept.

Mai mult, castigatori sunt doua firme asociate iar una dintre aceste firme este firma ce a facut si studiul de fezabilitate. Si au un pret... aberant de mare.
Sunt doar datoriile mele, nu si a sotiei. Dar eu ma te ca de dragul sicanarii si pentru a pune presiune, sa initieze o executare si din acest motiv ma intrebam daca ei pot sau nu sa vanda imobilul, chiar si in conditiile astea.

Nu am inteles ce inseamna punctul 5.

Multumesc,
In cadrul unei licitatii, in cazul in care din cinci participanti se elimina 4, se reorganizeaza licitatia? Ma refer la o situatie in care singurul eliminat are un pret cu 4.000.000 Ron mai mare decat restul participantilor.

Multumesc
Acum vad ca am un caz similar... nimeni nu e singur. :)
Doar ca la mine casa e cam tot ce am... si nici aia a mea... Succes!
Dar daca in cadrul licitatiei casa se liciteaza la 35000 Euro? Banca va primi acesti bani ca si detinator al ipotecii de rang I chiar daca suma nu acopera valoarea ipotecii? Adica, daca se deschide un dosar de executare silita atunci bunul se vinde cu orice pret chiar daca in acest fel se prejudiciaza banca, sotia pt cei 50% ce-i detine si cel ce face executarea nu-si primeste nici el banii? Nu ar trebui sa existe pregul minim astfel incat sa se acopere ipoteca, partea sotiei si sa se execute doar partea mea astfel incat sa nu existe 'victime colaterale'? Ma gandesc ca in acest fel pt a recupera o datorie de 25000 Euro se creaza alte prejudicii de 210.000 (banca + partea sotiei). Totusi, cum decurg trebuirle? :(
Am o casa ce am cumparat-o cu ajutorul unui credit si are o ipoteca de 140.000Euro. Datorita crizei, bunul nu mai are valoare de piata nici de 120000Euro.

Am si datorii la terti si cineva imi spunea ca daca aceste persoane castiga in instanta procesele pot trece la executarea casei si sa organizeze licitatii pentru vanzarea casei. Ce m-a mirat este ca au spus ca in cadrul licitatiei casa se va vinde indiferent de pretul obtinut, CHIAR SI DACA PRETUL OBTINUT ESTE MAI MIC DE 140.000Euro, cat este ipoteca, in acest fel nerecuperand nici macar banii de pe ipoteca daramite banii ce ii mai datorez. Este adevarat? Licitatia se duce pana la capat chiar daca nu se plateste macar o suma minima? Care este procedura sau pragul minim de vanzare? Cine are prioritate? Unde mai pui ca este bun comun cu sotia mea... La ce sa ma astept?

Multumesc