avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare bun obtinut inainte de casatorie, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare bun obtinut inainte de casatorie, constructie dupa casatorie

Sotia mea a avut un teren inainte de casatorie. Pe acest teren am construit o casa cu bani de la parintii sotiei dupa casatorie, motiv pentru care ei au insistat (pe buna dreptate) ca intabularea sa se faca pe numele de domnisoara a sotiei si mai mult sa se inscrie cu sarcina cu ipoteca pe imobil (valoare de 150.000Euro ipoteca).

Acum eu am probleme pe firma mea si pentru bunurile ce le am, altele decat casa, nu imi fac griji dar ma intreb daca aceasta casa poate fi executata in vreun fel? Sotia mea isi face griji ca aceasta constructie fiind edificata dupa casatorie sa nu ne trezim cu o executare acestui bun. Exista o astfel de posibilitate? Care ar fi solutia de a ma proteja?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Timset , utilizator 15:45, 9 Mai 2009
Va fi cam greu ca un eventual creditor al societatii dumneavoastra sa incerce executarea silita a casei, bun personal al dumneavoastra ca persoana fizica ce nu este in patrimoniul firmei.
In plus, cine ar cumpara o casa fara terenul de sub ea ( terenul este doar al sotiei nu si al dumneavoastra ).
In favoarea cui este inscrisa ipoteca ?
Raspunderea dumneavoastra cu bunurile personale poate fi atrasa doar in conditiile Legii 85/2006 privind procedura insolventei, si doar in cazurile limitativ prevazute de aceasta dispozitie legala.
Viata e mai complicata... :(

E vorba ca firma nu e tocmai mititica. La creditele ce le am, am si bilete avalizate, si de acestea ma tem eu. Unii furnizori de asemenea au bilete avalizate. In scenariile mele sumbre, se scoate la licitatie bunul pentru a se obtine jumatate din bunul comun si chiar daca suma obtinuta nu stinge ipoteca se vinde urmand ...ca nici cei ce au ipoteca nu se despagubesc... De fapt nu inteleg felul in care se produc astfel de executari.

Ipoteca este pe parintii sotiei, pt ca ei au dat banii pentru constructie.

Cat de mult ar trebui sa ma tem?

Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Nafets, utilizator
Acum vad ca am un caz similar... nimeni nu e singur. :)
Doar ca la mine casa e cam tot ce am... si nici aia a mea... Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare ipoteca SIN2016 SIN2016 Am urmatoarea situatie: in 2007 am obtinut un credit cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La acesta sotia este coplatitor. Conditia a fost ca dupa ce ... (vezi toată discuția)
Cf cu sarcini Nafets Nafets In cazul in care pe un CF la capitolul sarcini exista sarcini de neinstrainare pe durata de viata a unor persoane (parinti, ce presupun ca au platit imobilul) ... (vezi toată discuția)
Executare silita a bunurilor comune CABINET DE AVOCAT CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" In urma unui proces penal , inculpatul este achitat in urma prescrierii raspunderii penale , insa i se imputa un prejudiciu cu o valoare exorbitanta (900.000 ... (vezi toată discuția)