avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate sweetm

Activitate sweetm

fratele meu a lucrat la o firma de transport fara contract de munca fara nici un document semnat si a primit o cursa in afara unde din pacate a adormit la volan si a facut accident, masina a fost dauna totala , firma a trimis tractarea in ungaria unde era masina si a adus-o in bucuresti la serviceul unde avea casco, banii fiind recuperati doar pe masina asa cum sustine sefa firmei. Pentru tractarea il obliga pe fratele meu sa plateasca suma de 3100 ron , sustinand ca daca nu ii plateste il da in judecata si ca ii va recupera pe alte cai, a inceput sa spuna ca are o dauna de 48 000 euro din cauza lui , ca nu a mers pe drumul pe care il stabilisera ei. Intrebarea mea este poate firma respectiva sa il dea in judecata ? ii poate face frun rau firma fratelui meu? repet el nu avea nici un contract de munca semnat nici un alt act semnat? va multumesc si sper din tot sufletu sa ma puteti ajuta
si este corect ca la semnarea acestui contract sa imi modifice pe cartea de munca in loc de 8 ore pe zi sa puna 2 ore si 180 lei salariu in dorinta de a nu mai plati impozitul catre stat si salariul care mi-l da mie in mana sa fie mai mare ? il poate obliga cineva sa imi dea mai mult decat este specificat in cartea de munca si ce va fi specificat in actul de management ? de unde pot citi mai multe despre tipurile de contracte de management pentru a vedea ce avantaje sunt si dezavantaje
Buna insist pe aceasta tema m-am ducumentat putin contractul de management publicat ieri in monitoru oficial se poate semna de catre mine .... agent de asigurare la o firma de brokeraj si totodata sa am si carte de munca ?
Buna, aseara seful meu ne-a convocat la o sedinta unde a spus k pentru a nu mai platii la stat 60% din salariul nostru ne-a propus sa semnam un act de management in care va fi specificat salariu real dar pe cartea de munca sa fie trecut salariu de 180 lei si program de 2 ore pe zi . Mentionez k eu lucrez cate 9 ore pe zi . Cat de legal este acest act aditional sau daca exista asa ceva , ce avantaje sunt si ce dezavantaje pentru mine ca salariat . Pot sa refuz semnarea lui avand in vedere ca 9 din cei 15 colegi ai mei au acceptat deja ? Va rog ajutati.ma trebuie sa ii dau un raspuns la acest lucru cat mai curand.
Multumesc .