avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dc nu am avut contract de munca ma poate da in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dc nu am avut contract de munca ma poate da in judecata pentru daune ?

fratele meu a lucrat la o firma de transport fara contract de munca fara nici un document semnat si a primit o cursa in afara unde din pacate a adormit la volan si a facut accident, masina a fost dauna totala , firma a trimis tractarea in ungaria unde era masina si a adus-o in bucuresti la serviceul unde avea casco, banii fiind recuperati doar pe masina asa cum sustine sefa firmei. Pentru tractarea il obliga pe fratele meu sa plateasca suma de 3100 ron , sustinand ca daca nu ii plateste il da in judecata si ca ii va recupera pe alte cai, a inceput sa spuna ca are o dauna de 48 000 euro din cauza lui , ca nu a mers pe drumul pe care il stabilisera ei. Intrebarea mea este poate firma respectiva sa il dea in judecata ? ii poate face frun rau firma fratelui meu? repet el nu avea nici un contract de munca semnat nici un alt act semnat? va multumesc si sper din tot sufletu sa ma puteti ajuta
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 2 Septembrie 2010
Imi este greu sa cred ca nu exista nici un document care sa reglementeze raportul de munca dintre fratele dv. si firma respectiva. Apoi nu inteleg cum de nu s-a despagubit si c/v transportului pt tractarea epavei deoarece pe CASCO se despagubeste si aceasta suma. Vedeti ce s-a intamplat.
Art. 998 si art.999 din Codul Civil constituie temeiul pentru conditiile generale ale raspunderii delictuale.
Potrivit art. 998, ”orice fapta a omului, care cauzeaza altuia un prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara ", iar conform art.999, ”omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa ,dar si de acela ce a cauzat prin neglijenta sau imprudenta sa ".
Prin urmare, exista posibilitatea actionarii in judecata chiar daca nu ati avut contract de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu masina firmei MihaiPetre MihaiPetre Am facut accident cu masina sefului meu, care este inregistrata pe firma, in timpul serviciului . Masina are dauna aproape totata , nu are casco , era ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns urgent ! va multumesc. cojex cojex Buna ziua. Am un serviciu in care se lucreaza in ture de cate 12 ore. De un an si 6 lunii, responsabilul cu planificarea turelor le-a intocmit in mod ... (vezi toată discuția)
Problema fost angajat playpoint playpoint Buna ziua, Doresc sa va cer o parere la o problema pe care o intampina o cunostiinta de-a mea. Are o firma de productie publicitara si recent la renuntat ... (vezi toată discuția)