Stimate domn, problema este prea serioasa, discutati-o cu un avocat! Sigur ca seful (firma, mai precis) va poate da in judecata pentru a-si recupera pagubele, chiar daca va dati demisia! Cu persoana accidentata, problema este delicata. Multe depind de ceea ce va face politia si ajungem de unde am plecat: luati-va un avocat, sper ca nu va veti duce singur la politie!
Societatea poate sa va solicite daune, chiar daca erati in timpul serviciului intrucat avându-şi izvorul în principii de dreptate şi echitate socială, răspunderea civilă este reglementată în art. 998 C. civ. român, text de lege ce consacră răspunderea civilă pentru faptele cauzatoare de prejudicii. Potrivit art. 998 C. civ., „orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara”. În completare, prin art. 999 C. civ. se precizează că „omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa”.
In cazul in care contractul individual de munca inceteaza inainte ca salariatul sa il fi despagubit pe angajator si cel in cauza se incadreaza la un alt angajator ori devine functionar public, retinerile din salariu se fac de catre noul angajator sau noua institutie ori autoritate publica, dupa caz, pe baza titlului executoriu transmis in acest scop de catre angajatorul pagubit.
Daca persoana in cauza nu s-a incadrat in munca la un alt angajator, in temeiul unui contract individual de munca ori ca functionar public, acoperirea daunei se va face prin urmarirea bunurilor sale, in conditiile Codului de procedura civila.
Va multumesc pentru raspunsuri !
In masina pe care am lovit'o era o fata care a fost la spital si are niste dureri de la soc dar nu a fost internata in spital ci doar i s'a zis sa stea in casa o saptamana.
Ar putea sa ma dea in judecata pt daune morale,soc si etc?
Ea vrea masina ei inapoi..daca i se constata ca fiind dauna totala vede cati bani ii da pe ea si restul banilor sa ii pun eu ca sa ia una noua la fel sau daca nu e dauna totala si o face sa o vand sa vad cat iau pe ea si restul tot eu sa pun...
Momentan este depusa plangere la politie si sunt cercetat penal pt ca este accident cu vatamare de persoana.
Daca ii face masina si nu sunt de acord sa ii platesc restul banilor ca sa ia una noua ma poate da in judecata pt daune morale?
Nu stiu cum sa procedez icon_sad.gif
Masina in care eram(masina firmei) are RCA insa nu are casco deoarece este abea adusa din afara si era la ultima inmatriculare,avea ultimele numere rosii si in ziua accidentului o duceam la RAR (eram trimis de sefu' in interes de serviciu).
Din cate am inteles nu ar trebui sa platesc masina in care eram deoarece era masina firmei,eram in timpul serviciului si eram trimis de sef sa duc masina(deci si'a asumat un risc)..Insa daca ma da in judecata pt platirea pagubelor nu stiu ce se intampla..Mai e si ideea ca m a pus sa conduc cu o masina care nu avea RAR'ul facut si nici airbag'urile nu s'au declansat chiar daca impactul a fost mare.
Iar cat despre fata care era in masina cealalta stiu ca doar a fost la doctor sa faca investigatii dar nu a avut internare in spital si nici la ea nu stiu ce se intampla daca ma da in judecata.
Masina ei o face asigurarea de la masina cu care am fost eu insa ea vrea masina noua nu vrea una reparata.