Am facut accident cu masina sefului meu, care este inregistrata pe firma, in timpul serviciului . Masina are dauna aproape totata , nu are casco , era inmatriculata provizoriu , in momentul accidentului mergeam la RAR pentru inmatriculare finala ! Seful meu are pretentia de ai plati integral masina (7000-8000 euro ) .
As vrea sa stiu daca sunt obligat sa ii platesc daunele atata timp cat eram in interes de serviciu , iar daca imi dau demisia ma poate actiona in judecata pentru recuperarea prejudiciului ?
In accident am mai lovit o masina in care era o persoana aceasta fiind transportata la spital pentru investigatii , dar este bine si nu a necesitat internare . Ce pretentii ar putea sa aiba acea persoana , nu stiu daca are certificat medicolegal , si daca are care este perioada minima de spitalizare sau ingrijiri medicale ca sa poate sa ma dea in judecata sau sa depuna plangere la politie ?
Astept raspuns cat mai repede ! Va multumesc !
Haideti sa disociem cele doua situatii:
1, cealalta masina accidentata: daunele se acopera din asigurarea obligatorie pe care am inteles ca a incheiat-o firma dvs. Numai daca pagubita considera ca sumele primite de la societatea de asigurare nu ii acopera prejudiciul suferit, va poate actiona in judecata. In acest caz se poate angaja raspunderea in solidar a firmei dvs., deoarece ati fost cu masina firmei si in interes de serviciu. (Asta nu va scapa insa pe dvs., vedeti ce a scris si dl. elis)
2. masina firmei: sunteti raspunzator pt. pagubele produse, indiferent ca ati fost sau nu in interes de serviciu. Sigur, ati putea invoca in apararea dvs. starea tehnica necorespunzatoare a masinii, dar atentie: este masina de firma, deci trebuia sa aveti foaia de parcurs completata si semnata, ceea ce inseamna si ca ati verificat starea tehnica a acesteia inainte de plecare.
Neacordare prioritate
nero67
PE DATA DE 08 AC,AM AVUT ACCIDENT,AM FOST VINOVAT DEOARECE N-AM RESPECTAT INDICATORUL CEDEAZA TRECEREA,MI-AM RECUNOSCUT VINOVATIA,IN ACEEASI ZI AM FOST LA ... (vezi toată discuția)