avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate Kumiko

Activitate Kumiko

Am inteles si va multumesc din suflet pt raspunsuri.
Va rog daca ma puteti sfatui ce pot sa fac in cazul unei firme cu activitate suspndata si care nu a, avut nici un fel de facturi emise sau primite, pt semestrul II 2009, astfel dec 394 este pe zero. Cei de la finante mi-au spus ca nu primesc dec 394 cu valoare zero. In cazul acesta ce este de facut ? Ma vor sanctiona pt nedepunerea declaratiei ?
Răspuns la discuția vector fiscal 010
Am o firma cu activitatea suspendata din data de 15.05.2009 si cu regim derogatoriu acceptat pt dec 100 si 300. Restul dec. le-a depus la timp inclusiv bilantul. Va rog sa-mi spuneti dec 010 pana la ce data o poate depune, 25. 01. 2010 sau 25. 02. 2010 ?
Va multumesc.
Va multumesc pt raspuns si sa va detaliez putin sa vad daca am inteles:

Adica:
Declaratia 100.
02. Imp. pe profit datorat de PJ. romane:
-suma datorata = 0,
-suma imp. minim = 367, si
-de plata 67 RON ?

Firma are cifra de afaceri in 2008 de 16.650 RON si se incadareaza cu plata impozitului intre 0 si 52.000. Asta insemnand ca ar avea suma minima de 367 RON de plata.
Sau se calculeaza din cei 367 RON plata doar pt cele 15 zile din luna mai ( din 15 fiind suspendata activitatea ) si se inregistreaza:

02. Imp. pe profit datorat de PJ. romane:
-suma datorata = 0,
-suma imp. minim = 92 RON, si
-de plata 0 RON ?
fiindca suma de recuperat este mai mare decat cea de plata ( de recuperat 300 RON )

Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatorul caz:
Un SRL care si-a incetat activitatea pe data de 15 mai 2009, inregistreaza pierdere atat in trim I - 2009 cat si pe trim II - 2009, iar din 2008 are impozit de recuperat 300 RON, cum inregisteaza impozitul forfetar si cat are de plata ? Mentionez ca firma a desfasurat activitate in 2008 avand o cifra de afaceri de 16.650 RON, astfel incadrandu-se la plata impozitului minim intre 0 si 52.0000.

Va multumesc pt raspuns !
Răspuns la discuția SUSPENDARE FIRMA
lory10 a scris:

Veti plati impozit (inclusiv conform normelor privind impozitul minim) pana la data suspendarii activitatii.

Am inteles si va multumesc pt raspuns.
Răspuns la discuția SUSPENDARE FIRMA
O nelamurire asi avea, si anume :
O firma care pana in prezent a desfasurat activitate si isi suspenda activitatea temporar incepand cu data de 15 mai 2009 si obtine acceptul declaratiei cu regim derogatoriu de la finante, plateste impozit forfetar pt tot anul in curs ?? :O sau plateste doar pentru luna mai, datorita faptului ca si-a suspendat activitatea incepand cu data de 15 ale lunii si nu din 1 ...
Va multumesc din suflet !