avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Activitate adriana7

Activitate adriana7

Buna ziua.
Am domiciliul in Bucuresti si sunt totodata proprietar al unei garsoniere in Sinaia( judet Prahova). Aceasta este situata la etajul 1 al unei case nationalizate.
Chiriasul de la parter a cumparat si a devenit proprietar( tot parterul), iar ulterior a facut acte fetei acestuia care este avocata si isi are domiciliul stabil in orasul Calarasi. Pe 2 ianuarie aceasta m-a sunat si m-a anuntat ca are o problema: o pata de apa pe tavanul de la baie si crede ea ca este de la scurgerea de canalizare. Mai departe mi-a transmis ca sa iau legatura cu vecinul de la etajul 2 si pana in februarie sa ne construim o alta instalatie de scurgere de la WC-uri pe zidul exterior al cladirii, adica sa nu o mai deranjeze cu nimic, sa nu mai treaca pe la ea( detinand tot parterul), altfel ne actioneaza in judecata.
Am citit pe net ( referitor la competenta teritoriala) urmatoarele:
-cererea de chemare în judecată se introduce la instanța domiciliului sau sediului pârâtului, aceasta fiind regula, cu excepția cazului în care legea nu prevede altfel.
-dacă domiciliul sau, după caz, sediul pârâtului este necunoscut, cererea se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie se află reşedinţa sau reprezentanţa acestuia, iar dacă nu are nici reşedinţa ori reprezentanţa cunoscută, la instanţa în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul, sediul, reşedinţa ori reprezentanţa, după caz.

Intrebarea mea este:in conditiile in care reclamanta nu imi cunoaste adresa din Bucuresti( desi cum m-a sunat sa imi comunice problema, poate sa ma sune sa-mi afle si adresa din Bucuresti), doar adresa proprietatii din Sinaia, poate sa imi deschida proces "la ea acasa ", in Calarasi?( si nu in Bucuresti si nici in Sinaia)
Daca face acest lucru, cum sunt anuntat de judecatoria din Calarasi( doar am domiciliul necunoscut)?
In acest caz, pot sa mut ulterior actiunea la Bucuresti ?

(Ideia este ca reclamanta renunta sa deschida actiune si vecinului de la etajul 2 care are domiciliul in Sinaia, in care caz ar trebui sa deschida actiunea la Sinaia, si imi deschide actiunea numai mie, ca sa ma plimbe pe la Calarasi si sa ma invat astfel minte).

Multumesc anticipat pentru raspuns.




Buna ziua.
As avea si eu o chestiune de clarificat. As vrea sa stiu daca a paria pe internet la diverse firme de pariuri on-line( Gamebookers.com , Bet365.com , etc.) contravine prevederilor recentei OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Iata ce prevede aceasta, referitor la Internet:

Art. 23. — (1) Constituie infractiune fapta savarsita de administratorul, directorul sau alt reprezentant legal al unei persoane juridice ori de o persoana fizica, dupa caz, de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.
(2) Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la un an la 5 ani sau cu amenda urmatoarele fapte:
a) organizarea de jocuri de noroc prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet sau intranet, precum si prin intermediul altor sisteme de comunicatii (sisteme de telefonie fixa sau mobila) ori asimilate acestora;

Mie mi se pare clar: la punctul (2) se interzice sa organizezi si nu sa participi .
As vrea totusi o parere autorizata.
Va multumesc.
Buna ziua

As dori si eu sa aflu o precizare referitor la formularul 201-Declaratie privind veniturile din strainatate.
(Am aflat ca acesta este formulaeul care trebuie comlpetat pentru impozitarea unor bani pe care i-am obtinut lucrand pe Internet pe un site francez.)

Acest formular are, la punctul III , doua rubrici:
1. Venit (lei) si 2. Pierdere fiscala(lei)

As vrea sa stiu daca la pierdere fiscala se trec cheltuielile care le suport pentru ca sa lucrez pe Internet:
costul conexiunii Clicknet si respectiv contravaloarea curentului electric consumat de calculator. In acest caz daca socoti costul curentului electric minim 10 Ron/luna, adica 120 Ron / an 2008 si costul conexiunii Internet de 9.5 Euro( fara TVA, sau pui valoarea si cu TVA ?), adica sa zicem asa estimativ 35 Ron / luna, deci 420 Ron/an 2008, ar veni un total de 540 Ron / an 2008, adica mai mult decat Venitul. In aceasta situatie iti mai primeste la Administratia Finantelor publice formularul 201? Dar , chiar daca ti l-ar primi ei, poti sa nu il mai depui sau esti obligat de lege sa il depui oricum ?
Răspuns la discuția PERSOANA FIZICA AUTORIZATA
Daca tot veni vorba de impozit, formularul 201-Declaratie privind veniturile din strainatate are, la punctul III , doua rubrici:
1. Venit (lei) si 2. Pierdere fiscala(lei)

As vrea sa stiu daca la pierdere fiscala se trec cheltuielile care le suport pentru ca sa lucrez pe Internet:
costul conexiunii Clicknet si respectiv contravaloarea curentului electric consumat de calculator. In acest caz daca socoti costul curentului electric minim 10 Ron/luna, adica 120 Ron / an 2008 si costul conexiunii Internet de 9.5 Euro( fara TVA, sau pui valoarea si cu TVA ?), adica sa zicem asa estimativ 35 Ron / luna, deci 420 Ron/an 2008, ar veni un total de 540 Ron / an 2008, adica mai mult decat Venitul. In aceasta situatie iti mai primeste la Administratia Finantelor publice formularul 201? Dar , chiar daca ti l-ar primi ei, poti sa nu il mai depui sau esti obligat de lege sa il depui oricum ?
Buna ziua

Sunt membru al unor siteuri de pe Internet( straine, nu din Romania), care te platesc pentru ca sa vizitezi anumite siteuri( de reclama la anumite produse, de vanzari-cumparari, etc)
Esti platit in contul tau Paypal( o banca virtuala), cand atingi o anumita suma in contul pe care il ai la siteul respectiv.
Banii din Paypal ii poti transfera pe cardul de la o banca din Romania.( BCR, Raiffeisen, Banca Transilvania , etc)

As vrea sa stiu daca pentru a castiga bani pe Internet in acest mod trebuie sa fii Persoana Fizica Autorizata, in sensul O.U.G. 44/2008? In aceasta ordonanta de urgenta se defineste la Articolul 2) termenul de activitate economica ca fiind: " activitate economică - activitatea agricolă, industrială, comercială, desfăşurată pentru obţinerea unor bunuri sau servicii a căror valoare poate fi exprimată în bani şi care sunt destinate vânzării ori schimbului pe pieţele organizate sau unor beneficiari determinaţi ori determinabili, în scopul obţinerii unui profit" ,
iar termenul de persoana fizica autorizata ca fiind:" persoana fizică autorizată să desfăşoare orice formă de activitate economică permisă de lege, folosind în principal forţa sa de muncă".

Parerea mea este ca tu ca membru al unui astfel de site pe Internet( care se numeste Paid to Click) nu desfasori o activitate economica in sensul precizat mai sus, ci esti mai degraba un angajat fara contract de munca al detinatorului siteului respectiv, care te plateste pentru munca care o faci si care consta in vizitarea unor siteuri de reclama ale unor produse.

Pun aceasta intrebare deoarece citind pe un forum pe Internet ca cei 446 roni pe care i-am obtinut in anul 2008 in acest mod trebuiesc impozitati si ca in Codul Fiscal se reglementeaza impozitarea astfel:daca obtii ca persoana fizica rezident in Ro, venituri din strainatate, trebuie sa le declari pana in 15 mai a anului urmator, si sa platesti impozitul de 16% in 60 zile de la primirea deciziei de impunere.(art.90 din CF), m-am dus la Administratia Finantelor Publice de sector, sa ma interesez, iar cand a auzit de bani obtinuti de pe Internet functionara de la compartimentul de asistenta a contribuabililor a sarit ca arsa si mi-a spus ca daca obtii bani de pe Internet trebuie neaaparat sa fii PFA( persoana fizica autorizata) si m-a expediat la Registrul Comertului. In loc de asta m-am dus si am consultat pe Internet OUG 44/2008 si consider ca respectiva nu avea dreptate.

Ce parere aveti?

Va multumesc anticipat.