avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Activitate robert85

Activitate robert85

Buna ziua, am primit in 2013 si 2015, doua amenzi date de politia din localitate, amenzi pe care le-am contestat in instanta, si care au fost anulate, si in prima instanta si in urma apelului, prin hotarare definitiva. Hatarari definitive date in 2015 pentru prima amenda si in 2017 pentru cea de-a doua.
In 2015 m-am mutat din localitate, schimbandu-mi si adresa de domiciliu din buletin.
De curand, parintii mei au fost vizitati de catre reprezentati ai primariei (casierul de la primarie si un jurist) care le-au comunicat verbal ca eu am niste amenzi de platit si sa faca bine ca ei sa le plateasca. Altfel, eu voi fi executat silit, punandumi-se proprire pe conturi...
Tatal meu a fost la primarie cu scrisorile primite de la tribunal si a facut o cerere de anulare a amenzilor in baza hotararilor judecatoresti.
Din pacate nu a fost luat in considerare, cerandui-se in continuare sa achite cele doua amenzi.
Astazi am fost instiintat de tatal meu de aceasta situatiie, spunandu-mi ca se simte persecutat de primarie...
Ce as putea sa fac sa ies din aceasta situatie? Nu as vrea sa platesc amneziile. Totusi, au fost anulate in instanta.
Va multumesc mult de ajutor.
Buna ziua, am contestat o amenda data de politie pe care am castigat-o in prima instanta, politia facand apel. Solutia pe scurt in urma apelului este urmatoarea: "Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că menţine procesul - verbal de contravenţie şi constată prescrisă executarea sancţiunii contravenţionale. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă."

Solutia este data in 2016. Eu am inteles la acea data ca nu trebuie sa mai platesc amenda. Acum primaria spune ca trebuie sa platesc amenda... Ca ei inteleg altceva din "constata prescrisă executarea sancţiunii contravenţionale".
Ma puteti ajuta cu interpretarea acestei solutii? Multumesc.
Buna ziua,

In ianuarie 2008 am primit o condamnare la un an de inchisoare cu suspendare.

"Dosar ...../...../2007 22.01.2008 HOT. In baza art 87 alin 1 din OUG 195/2002 modif prin Legea 49/2006 Condamna pe inculpatul R...... Robert la pedeapsa de 1 an inchisoare. pentru conducere autovehicul pe drumurile publice cu alcolemie peste limita legala. In baza art 81 c.pen dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate ,si in baza art 82 c.pen stabileste pentru inculpat un termen de incercare de 3 ani de la raminerea definitiva a prezentei hotariri.Atrage atentia inculpatului asupra disp art 83 c.pen,.In baza art 71 c.pen aplica pdepsa accesorie prev.de art 64 lit a,b c.pen ,si in baza art 71 alin 5 c.pen dispune suspendarea executarii pedeposei accesorii prev.de art 64 lita,b c.pen. In baza art 191 c.pr pen obliga inculpatul sa plateasca statului 210 lei cheltuieli judiciare. Cu apel. Pronuntata in sedinta publica din 22.012008 Presedinte"

Problema mea este urmatoarea: de curand m-am hotarat sa imi recapat permisul auto care, in mod normal, a fost anulat. Din articolele prezentate in hotarare, am inteles ca pot sa sustin examenul dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii. Un politist mi-a zis ca trebuie sa cer reabilitare in instanta ca sa pot sustine examenul, dar nu era sigur de asta. As dori sa stiu ce trebuie sa fac ca sa pot sa dau din nou examen, daca trebuie sau nu sa cer reabilitare, sau ce acte trebuie sa am sa fiu in regula.

Va multumesc.