avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Interpretare solutie tribunal Prescrierea executarii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Interpretare solutie tribunal Prescrierea executarii sanctiunii contraventionale

Buna ziua, am contestat o amenda data de politie pe care am castigat-o in prima instanta, politia facand apel. Solutia pe scurt in urma apelului este urmatoarea: "Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa, în sensul că menţine procesul - verbal de contravenţie şi constată prescrisă executarea sancţiunii contravenţionale. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Definitivă."

Solutia este data in 2016. Eu am inteles la acea data ca nu trebuie sa mai platesc amenda. Acum primaria spune ca trebuie sa platesc amenda... Ca ei inteleg altceva din "constata prescrisă executarea sancţiunii contravenţionale".
Ma puteti ajuta cu interpretarea acestei solutii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 20:53, 13 Septembrie 2019
Ar trebui sa consultati un jurist care sa studieze hotararea judecatoreasca in ansamblu. Solutia pare contradictorie intrucat pe de o parte menţine procesul - verbal de contravenţie iar pe de alta parte constată prescrisă executarea sancţiunii contravenţionale.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P-v contraventie rila13 rila13 O masina apartinand societatii noastre, a fost oprita in trafic, a fost verificata si rasverificata, soferul nu a fost \"cooperant\" si, drept urmare, s-a ... (vezi toată discuția)
Se admite in parte-contestatie pv Eduard24 Eduard24 Buna ziua. Am fost sanctionat cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Dupa contestatie am primit aceasta ... (vezi toată discuția)
Plangere rovinieta admisa in parte - ce obligatii mai am? adi_lazar adi_lazar Mi s-a admis in parte plangerea contraventionala impotriva procesului verbal de lipsa a rovinietei. Imi traduce cineva solutia de pe portal.just.ro, va rog ... (vezi toată discuția)