O masina apartinand societatii noastre, a fost oprita in trafic, a fost verificata si rasverificata, soferul nu a fost "cooperant" si, drept urmare, s-a intocmit un proces verbal de constatare a contraventiei. Angajatul nostru a cerut respectivul PV, pentru a-l aduce la sediu, dar a fost refuzat pe motiv ca va fi trimis prin posta.
PV a fost trimis spre noi dupa 51 zile (data de expeditie a postei), si primit efectiv dupa 53 zile. In PV este specificata fapta pentru care acesta s-a intocmit fara a fi precizat temeiul legal (articolul de lege), se stabileste amenda contraventionala, tot fara indicarea temeiului legal.
Intrebarea este: Pot cere anularea acestui proces verbal? Ce motive pot invoca si care ar fi temeiul legal?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cu stima,
1. Aplicarea sanctiunii sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie numai daca au trecut sase luni de la data savarsirii faptei. Verificati in schimb daca a trecut mai mult de o luna intre data intocmirii procesului verbal si comunicarea acestuia catre dvs deoarece este posibil sa se fii prescris executarea sanctiunii contraventionale.
2.Neindicarea in cadrul procesului verbal de constatare a actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia constituie motiv de anulare a procesului verbal.
Multumesc pentru raspunsuri!
Am fost la judecatorie, politia a trimis o intampinare in care, desii in PV nu era trecut temeiul legal al sanctiunii, cere sa nu fie anulat PV dar este de acord cu faptul ca executarea sanctiunii amenzii este prescrisa.
Inca nu am primit nimic oficial dar pe site-ul judecatorie, la dosarul meu scrie asa: " Admite in parte plangerea contraventionala. Mentine toate prevederile PV de constatare a contraventiei. Constata prescrisa executarea sanctiunii amenzii in cuantum de ..., aplicata petentei"
Ce vrea sa insemne asta?