avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate nicole71

Activitate nicole71

Multumesc! Este clar! Deci, ar avea dreptul la un sfert din mostenire venind in concurs cu cei doi copii si drept de a locui intr-una din case pana la judecarea partajului mostenirii?! Va doresc o zi buna!
Buna ziua! Fratele meu este divortat, are doi copii din casatorie, un apartament care nu a fost impartit cu fosta sotie, are o casa si un teren pe care le-a cumparat de la parinti dupa ce a divortat, iar de aproximativ 7 ani are o relatie de concubinaj.
Fratele meu sufera de o boala incurabila, se afla internat in spital intr-o stare foarte grava iar concubina il preseaza sa se casatorasca. Ce drept de mostenire are aceasta asupra averii daca apuca sa se casatoresca desi sfarsitul este foarte aproape? Mentionez ca starea lui s-a inrautatit si datorita presiunilor ei pe care nu le mai suporta si ar vrea sa nu ii ramana nimic.Va multumesc si asteptam raspuns urgent pentru ca timpul este limitat.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani luna viitoare si este eleva in clasa a XII-a.In urma divortului mi-a fost incredinta prin hotarare de divort spre crestere si educare iar tatal a fost obligat sa plateasca pensia de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani a copilului. Este cazul sa fie chemat in actiune de judecata tatal de catre fiica mea, pentru a-i achita in continuare pensia de intretinere, pana la terminarea studiilor, sau este suficient o notificare si o adeverinta de elev trimise la serviciul acestuia? Care este procedura corecta? Mentionez ca tatal nu a mai tinut legatura cu copilul....iar eu nu am mai cerut majorarea cuantumului pensiei de aprox. 3 ani...Va multumesc!
Răspuns la discuția Decizia de incetare a CIM?
Bine, dar...art. 56 lit. "d" prevede ca a incetat CIM la data comunicarii deciziei de pensionare...deci dvs-tra comunicati ITM-ului incetarea in conditiile mai sus mentionate fara a avea propriu-zis decizia de pensionare?!
Răspuns la discuția Decizia de incetare a CIM?
Multumesc dar, intrebarea mea se refera la acele situatii in care angajatii nu vor sa mai continue activitatea dupa depunerea dosarului de pensionare, in speta cei cu dosare pentru pensie de invaliditate care nici nu mai sunt apti de munca...avand o decizie de incadrare intr-un grad de invaliditate...ma refer la gradul I, sau II...pierzandu-si capacitatea de munca acestia nu mai pot presta activitate...Deci la aceste spete doresc un raspuns!
Buna ziua? Sunt interesata care este opinia specialistilor in dreptul muncii referitor la situatia contractelor de munca ale salariatilor care au depus dosarul pentru obtinerea unei pensii de invaliditate(in special) dar si pentru celelalte categorii de pensie, in situatia in care acestia nu mai muncesc pana la comunicarea deciziei de pensionare. Intrucat CIM inceteaza de drept in temeiul art. 56 lit. d din Codul Muncii la data comunicarii deciziei de pensionare, in perioada cuprinsa intre data depunerii dosarului si data comunicarii deciziei de pensionare persoana are calitatea de angajat, insa contractul sau de munca ar trebui sa fie suspendat? Care este forma legala de procedura in situatiile in care salariatii care au depus dosarul de pensie nu vor sa mai presteze munca iar cei cu dosre de pensie de invaliditate nici nu mai au cum? Pot solicita suspendarea CIM prin acordul partilor pana la comunicarea deciziei in temeiul art. 49 din Codul Muncii? Va multumesc!
Da, multumesc! Acel ajutor a fost obtinut!
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Stiu ca se aplica o lege speciala in acest caz, aceasta este si problema....nu cunosc legea aplicabila (da, este pompier), deci nu stim daca beneficiaza sau nu!