corect, dar gri murdar rau si se vede la control...
dar este o culoare evazioniista?:O
Buna ziua,
revin cu un punct nou de vedere referitoer la un subiect mai vechi...
Asadar, orele suplimentare...iata un exemplu de ore suplimentare:
orice ore peste orele normale ale lunii in curs sunt ore suplimenatre si se platesc 175%...
Adica, daca o luna are 160 de ore ( 20 zile x 8ore /zi) iar eu lucrez 300...rezulta ca voi fi platit cu 100% pentru cele 160 si cu 175% pentru cele 140 facute in plus.
Pentru o luna oarecare am facut un calcul matematic pentru a vedea cu cat am fost platit in regimul 175% si cat ar fi trebuit sa primesc de fapt daca s-ar fi respectat Codul Muncii....
Surpriza mare a fost ca pe varianta de 175% am iesit in pierdere cu vreo 200 lei...
Intrebarea mea este....pe mine m-au tepuit ca n-am avut de ales ...dar, nu este si evaziune fiscala?
Pentru ca eu ma intreb daca statul nu trebuia si el sa primeasaca niste taxe care nu s-au virat? Taxe deduse din cei 200 de lei ?
Si daca inmultesc cu 50 de oameni si apoi cu 5 ani...rezulta o teapa...de vreo 200x5x50=50.000 lei......si taxele aferente...
asadar, poate fi privita o asemnea situatie si din acest punct de vedere?
elga50 a scris:
Cu alte cuvinte: "Mai, fratilor, eu o sa cam plec din tara, asa vreau, dar daca nu mi-o iesi treaba ajutati-ma sa-i civilizam pe turbulenti, daca-mi iese, atunci va spun "pa" si va las aici cu turbulentii sa va spalati pe cap cu ei". Cam cinic, nu vi se pare?
Imi cer scuze pentru "cinism".
As lasa in urma nu doar o tara cu turbulenti ci si familia si prietenii si locurile
As vrea sa fac ceva in sensul asta pentru ca locuiesc deasupra unui restaurant si pentru ca am intalnit oameni care au disperata nevoie de ajutor, dar cred ca daca cineva se implica in vreun proiect trebuie sa-l si duca la capat
Poate ca ideea in sine, aceea a unei actiuni de grup organizat legal si puternic financiar este cea care ar fi trebuit sa fie in prim-planul observatiei dvs.
Adam Grecu a scris:
Nu trebuie sa va faceti iluzii... Sunt mii de situatii diferite, dar sa ne punem speranta ca vom intra si noi in legalitate. Niste vecini de-ai nostri au avut probleme asemanatoare, au reclamat la politie prima data - nu s-a rezolvat mare lucru deoarece turbulentii fiind la prima abatere, politia le-a dat un avertisment. Insa perseverand cu scandalul, turbulentii au fost amendati bine. S-au potolit o vreme, dar fiind multe rubedenii care aveau de sarbatorit mai tot timpul cate ceva, bineinteles in stilul propriu, vecinii nostri au chemat din nou organele de ordine la 112 - si iar s-a lasat cu amenda. Li s-a promis scandalagiilor ca politia va fi chemata in scara blocului ori de cate ori va fi nevoie... Deocamdata este liniste, cat va dura... Mutatul la casa este o solutie, dar vorba ceea, scapi de naiba si il gasesti pe tat'su. Oricum nu se compara cu viata de la bloc!
Sper..cate-un pic, pic, pic...si poate in zeci de ani....din pacate sunt implicat intr-un proiect de emigrare...daca nu se va finaliza cum sper eu..., voi ruga pe toti forumistii sa mi se alature pentru accelerarea procesului de...civilizare.
Buna ziua!
Indiferent daca este minor sau nu contraventia merge la administratia financiara si ramane acolo pana cand o vor plati parintii. Orice tranzactie imobiliara va fi blocata pana la plata amenzilor. Amenzile pot fi contestate in termen de 15 zile, parca...daca nu, ele sunt asumate si vor trebui platite.
Eventual trebuie rugati politistii sa explice parintilor ca sunt responsabili pentru faptele copiilor. Ar putea chiar sa le puna in vedere ca se cumuleaza datorii si ca statul le poate scoate casa la vanzare ca sa-si recupereze paguba.
Asta, cel putin pe mine m-ar cam speria.
Nu cunosc raspunderea legala si aici ar trebui sa-si faca treaba colegii avocati de pe forum si sa ne spuna daca nu cumva la majorat, amenzile urmeaza persoana...mi se pare normal..."pacatele tineretii" ar trebui platite.
BUna ziua!
Am spicuit printre pagini. Cele relatate de dvs le-am trait o singura data cu vecinul de sub mine.
Evident, noaptea la orele 23 l-a apucat cheful de manele la maxim. Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa ma pozitionez in mijlocul sufrageriei si cu cele 90 kg pe care le am am inceput sa sar coarda. Credeti-ma ca muzica s-a oprit in 2 minute iar a doua zi si-a cerut scuze si mi-a spusa ca i s-a crapat tavanul in jurul lustrei si chiar a avut impresia ca este cutremur.
O alta metoda ar fi sa luati o goarna pneumatica ca la camioane, si s-o pozitionati cu gura in jos, pe podea. Actionati-o. Avretizati insa vecinii ca sa moara careva de inima. Eventual incercati sa va dati seama unde doarme agresorul si acolo percutati goarna.
Va doresc liniste si daca voi infiinta, asa cum ma si gandesc, o Asociatie Non Profit in scopul promovarii linistii in comunitati, v-as invita sa deveniti parte.
Legile sunt facute de oameni alesi si legile pot fi schimbate. O actiune masiva a celor cateva zeci de miii de oameni terorizati de vecini sau restaurante si firme poate duce la imbunatatirea legilor.
Buna ziua!
Am verificat mail-ul si am vazut raspunsurile dvs.
Nu este vorba decat despre o foaie/lista cu numele angajatilor, semnatura fiecaruia si un text in care se spune ca suntem de acord cu orele suplimentare.
Nu este stampilata, nu este inregistrata in evidentele firmei si nu am primit nicio copie a acesteia nici stampilata, nici ne stampilata.
Faza cu epiuzarea este ascunsa strategic, in firma avand loc accidente de munca si accidente rutiere care au fost fie ascunse ITM, fie in urma verificarilor, inspectorii de la ITM au aflat ca pontajele stau intr-un oras iar cartile de munca in alt oras la sediul firmei. Nu s-au obosit sa verifice pontajele mergand pe ideea ca firma are capital austriac si pe consecinta nu poate incalca legea.
Incalcarea acestei legi, daca este ca si eu sa fiu acuzat duce la amenzi? Si despre ce amenzi este vorba, pentru ca platind taxele la stat personal ma consider contribuabil bun. Si da, cand ma refeream la "verificabile" vroiam sa spun ca le regasesc in fisa fiscala a fiecarui an ca si contributii si taxe. Nu stiu cum sunt incadrate, dar pe fluturas primim defalcat ore normale/ore suplimentare.
Care ar putea fi consecintele unei informari catre ITM? Ati mai avut asemnea cazuri?
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
am o intrebare legata de aceste ore suplimentare.
Eu lucrez la o firma cu 55 de angajati. Facem ore suplimentare la greu, ajungand si la 350-360 de ore pe luna. Adica, peste 160-170 de ore suplimentare. Totul se face in baza unei Conventii de mana, neiregistrate la ITM si nici la Tribunal.
Aceasta Conventie spune ca suntem de acord sa faca ore suplimentare. Jumatate din angajati au semnat asa ceva, jumatate nu pentru ca sunt prea noi.
Toate orele sunt declarate si suntem platiti cu 175% pentru fiecare ora suplimentara, considerata dupa implinirea numarului de ore normale din luna respectiva. iar banii sunt varsati la finante conform impositelor si taxelor, adica sunt verificabili.
Intrebarele mea sunt:
- cat de legala este operatiunea asta?
- daca nu este legala, ma fac partas la incalcarea legii?
- daca am fost "tepuit" de conducere, banii cuveniti ii mai pot primi?
Citeam in Codul Muncii ca angajatul nu poate renunta la drepturile sale, inclusiv la dreptul de a avea 12 ore consecutive de odihna, de avea 2 zile consecutive saptamanal etc...
Buna ziua.
Locuiesc deasupra unui restaurant, la etajul 2. Situatia este identica in rest.
Se organizeaza mese festive cu orchestra. Peretii vibreaza, plafoanele vibreaza, patul vibreaza. Uneori pot sa aud in clar chiar si versurile pe care le transmit generos privighetorile ci cintezoiii.
Ce este de facut?
La fel ca mai sus si la fel ca multi altii am depus reclamatii, plangeri samd. Tot asa ca la altii, singurii care au raspuns prompt au fost cei de la OPC. Din pacate sunt limitati in actiune de statut si legi.
Prompt raspunde si Politia + Politia Comunitara. Efectul insa nu este cel scontat. Vin, vad, aud, dar nu constata prin vreun PV contraventiile.( Mi s-a spus cand am cerut sa vad PV ca nu am competenta sa cer asa ceva).
Pentru ca da este vorba de contraventii prinvind tulburarea linistii publice (Lg.61/1991) si depasirea programului de
functionare.
Interesant este un fapt pe care l-am intalnit peste tot, pentru ca povestea cu firmele si restaurantele din blocuri este un fenomen national, este recomandarea pe care o fac consilierii privind actiunea in consecinta.
Adica, daca ai o problema adreseaza-te forurilor competente (Politie, Garda de Mediu, DSP, Primarie). Totul fain si frumos pana aici, dar toate aceste Institutii te trimit la celalalt, intr-un final ti se recomanda actiunea in justitie unde din start esti perdant. Majoritatea covarsitoare a proceselor sunt finalizate prin respingerea actiunii (se invoca lipsa de reactie a vecinilor, lipsa de date concludente, probabil apare si spaga sau presiunile de sus sau de la prieteni).
Nici actiunea Asociatiei de Proprietari nu are efecte furtunoase si eficiente.
Daca totusi, ai castig de cauza si se admite amenda ai castigat doar o batalie...pana la finalizarea procesului restaurantul isi vede de treaba fara sa-i pese, dupa proces plateste 500-1500 lei si-si vede de treaba....
Intrebarea mea este:
DACA LEGEA 61/1991 indica in mod expres categoria de functionari (ex. POLITISTUL, MAISTRUL MILITAR, PRIMARUL) care trebuie sa constate si sa sanctioneze, de ce ma trimite toata lumea pe mine sa duc lupta lor?
Legea exista, nu prevede norme, indica in clar functionarii competenti.
Ce treaba au functionarii de la DSP? Ce treaba au functionarii de la Mediu?
E treaba Politiei sa vina cu aparate de masura si cu personal competent.
Si daca nu aplica inseamna ca pot sa-i dau in judecata pentru discriminare, deoarece aceeiasi functionari aplica Legea 61/1991 asupra vecinilor zgomotosi si in lipsa unui aparat de masura sau in lipsa personalului competent, doar pe baza urechii proprii si a martorilor vecini. Dovada stau PV listate la Primarii ( cele cu linistea publica)
Adica, politistul are un aparat de masurat decibelii in ureche, pe care il activeaza cand un betiv face scandal in fata unui restaurant, dar cand restaurantul face zgomot de se aude la sute de metrii aparatul se defecteaza?
Intrebarea 2:
Pot sa-mi infiintez o firma care sa aiba in domeniul de activitate masurari fonice? Si pot masuratorile acestei firme sa fie recunoscute si de Politie si de Instante, sau se considera ca este apanajul exclusiv al celor care nu-si fac treaba?
Pentru ca ma bate gandul sa infiintez o Asociatie Non Profit in acest scop si o Firma cu dotare tehnica care sa usureze actiunea si sa dea Politiei elementul cantitativ si obiectiv pe care refuza sa-l aduca cu sine la orele cand are loc infractiunea.