avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie locatari vis a vis restaurant aflat la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie locatari vis a vis restaurant aflat la parterul blocului care organizeaza nunti si dernajeaza locatarii

As dori ajutorul Dvs in urmatoarea problema:
stau la et 1 deasupra unui Restaurant cu orchestra. Acestia organizeaza nunti, petreceri, botezuri pana dimineata . Stiu ca exista o lege prin care un restaurant nu poate obtine autorizatie de functionare fara acordul Asociatiei de Proprietari si fara acordul in scris al celor direct afectati. Se poate obtine autorizatie fara acordul locatarilor ? Ma poate ajuta cineva in acest sens ?
Nu se respecta orele de functionare, politia cand vine ia ,,spaga,, si pleaca fara amenda sau PV .. Cu multumiri deosebite

Cel mai recent răspuns: reallyme_laur , utilizator 10:55, 16 Mai 2009
faceti o cerere scrisa catre primarie cu rugamintea sa va comunice daca acel restaurant a obtinut o autorizatie de functionare si eventual sa va comunice o copie de pe acea documentatie. Daca in 30 de zile primiti un raspuns de la primarie, atunci in functie de acel raspuns veti putea actiona in continuare: respectiv: daca aprimaria nu a autorizat restaurantul, atunci va trebui ca dvs sa chemati acea firma in judecata pentru a se verifica in baza carei autorizatii a inceput sa functioneze si eventual anularea acelei autorizatii. daca insa primaria este cea care a autorizat restaurantul sa functioneze, atunci va trebui sa dati doar pe primarie prin primar in judecata pentru anularea autorizatiei de functionare, deoarece s-a eliberat fara a avea consimtamantul dvs ca locatar al imobilului in care se afla acel local.
irinamicut a scris:

As dori ajutorul Dvs in urmatoarea problema:
stau la et 1 deasupra unui Restaurant cu orchestra. Acestia organizeaza nunti, petreceri, botezuri pana dimineata . Stiu ca exista o lege prin care un restaurant nu poate obtine autorizatie de functionare fara acordul Asociatiei de Proprietari si fara acordul in scris al celor direct afectati. Se poate obtine autorizatie fara acordul locatarilor ? Ma poate ajuta cineva in acest sens ?
Nu se respecta orele de functionare, politia cand vine ia ,,spaga,, si pleaca fara amenda sau PV .. Cu multumiri deosebite

Avem mai multi agenti economici la subsol, parter, mezanin. Aceste spatii au fost destinate din constructie pentru magazine, restaurant, etc. Intre timp si-au mai schimbat profilul. Oricum niciodata nu au ajuns la asociatie pentru a obtine acordul de functionare, autorizare, etc. Daca ar fi un apartament la parter care devine spatiu comercial ar trebui acordul asociatiei , dar un spatiu care prin destinatie, din constructie este spatiu comercial nu are nevoie de acordul asociatiei.
Eu va sugerez sa reclamati la politie, la protectia consumatorului, la primar, la mediu, etc. cu referire la poluarea fonica si orice va deranjeaza prin activitatea acestui restaurant.
In 30 de zile ar trebui sa se ia masuri si sa fiti instiintati de acestea. Faceti reclamatia chiar pe adresele de pe internet ale acestor institutii.
Succes !
Buna ziua.
Locuiesc deasupra unui restaurant, la etajul 2. Situatia este identica in rest.
Se organizeaza mese festive cu orchestra. Peretii vibreaza, plafoanele vibreaza, patul vibreaza. Uneori pot sa aud in clar chiar si versurile pe care le transmit generos privighetorile ci cintezoiii.

Ce este de facut?
La fel ca mai sus si la fel ca multi altii am depus reclamatii, plangeri samd. Tot asa ca la altii, singurii care au raspuns prompt au fost cei de la OPC. Din pacate sunt limitati in actiune de statut si legi.

Prompt raspunde si Politia + Politia Comunitara. Efectul insa nu este cel scontat. Vin, vad, aud, dar nu constata prin vreun PV contraventiile.( Mi s-a spus cand am cerut sa vad PV ca nu am competenta sa cer asa ceva).
Pentru ca da este vorba de contraventii prinvind tulburarea linistii publice (Lg.61/1991) si depasirea programului de
functionare.

Interesant este un fapt pe care l-am intalnit peste tot, pentru ca povestea cu firmele si restaurantele din blocuri este un fenomen national, este recomandarea pe care o fac consilierii privind actiunea in consecinta.

Adica, daca ai o problema adreseaza-te forurilor competente (Politie, Garda de Mediu, DSP, Primarie). Totul fain si frumos pana aici, dar toate aceste Institutii te trimit la celalalt, intr-un final ti se recomanda actiunea in justitie unde din start esti perdant. Majoritatea covarsitoare a proceselor sunt finalizate prin respingerea actiunii (se invoca lipsa de reactie a vecinilor, lipsa de date concludente, probabil apare si spaga sau presiunile de sus sau de la prieteni).

Nici actiunea Asociatiei de Proprietari nu are efecte furtunoase si eficiente.
Daca totusi, ai castig de cauza si se admite amenda ai castigat doar o batalie...pana la finalizarea procesului restaurantul isi vede de treaba fara sa-i pese, dupa proces plateste 500-1500 lei si-si vede de treaba....

Intrebarea mea este:
DACA LEGEA 61/1991 indica in mod expres categoria de functionari (ex. POLITISTUL, MAISTRUL MILITAR, PRIMARUL) care trebuie sa constate si sa sanctioneze, de ce ma trimite toata lumea pe mine sa duc lupta lor?
Legea exista, nu prevede norme, indica in clar functionarii competenti.

Ce treaba au functionarii de la DSP? Ce treaba au functionarii de la Mediu?

E treaba Politiei sa vina cu aparate de masura si cu personal competent.

Si daca nu aplica inseamna ca pot sa-i dau in judecata pentru discriminare, deoarece aceeiasi functionari aplica Legea 61/1991 asupra vecinilor zgomotosi si in lipsa unui aparat de masura sau in lipsa personalului competent, doar pe baza urechii proprii si a martorilor vecini. Dovada stau PV listate la Primarii ( cele cu linistea publica)

Adica, politistul are un aparat de masurat decibelii in ureche, pe care il activeaza cand un betiv face scandal in fata unui restaurant, dar cand restaurantul face zgomot de se aude la sute de metrii aparatul se defecteaza?

Intrebarea 2:
Pot sa-mi infiintez o firma care sa aiba in domeniul de activitate masurari fonice? Si pot masuratorile acestei firme sa fie recunoscute si de Politie si de Instante, sau se considera ca este apanajul exclusiv al celor care nu-si fac treaba?

Pentru ca ma bate gandul sa infiintez o Asociatie Non Profit in acest scop si o Firma cu dotare tehnica care sa usureze actiunea si sa dea Politiei elementul cantitativ si obiectiv pe care refuza sa-l aduca cu sine la orele cand are loc infractiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia spune ca nu e de competenta lor, eu cred ca nu e asa gev gev Am facut plangere la politie pentru ca noile cutii postale fac zgomot, invocand Legea 61/1991 art. 2 Constituie contraventie savarsirea oricareia din ... (vezi toată discuția)
Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase restaurant în aer liber? eduardoo eduardoo Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ? Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,locuiesc la bloc la etj 1,la parterul blocului se ... Aurelia37 Aurelia37 Bună ziua,locuiesc la bloc la etj 1,la parterul blocului se afla spatiu comercial care asa prevede in acte din constructie si este spatiul primăriei,acest ... (vezi toată discuția)