avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce avize sunt necesare pt funcționarea unei terase restaurant în aer liber?

Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ?
Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim noaptea) provenita de la terasa unui restaurant (va rog sa-mi spuneti:
De ce avize are nevoie un restaurant cu terasa in aer liber pentru a functiona legal in privinta poluarii fonice si ce institutii emit aceste avize?
Va intreb, pentru ca doresc sa stiu daca acest restaurant detine aceste avize sau autorizatii.
Intentionez sa solicit raspuns scris de la institutiile emitente pt a proba in instanta lipsa acestora!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 27 August 2018
Sunt aplicabile Legii nr.61/ 1991 privind linistea si ordinea publica. Vedeti art.2 pct.25-27
Informatii suplimentare gasiti aici: www.avocatnet.ro/articol_361...
Restaurantul respectiv detine, probabil, certificate constatatoare in domeniul securitatii si sanatatii in munca, mediu, sanitare si sanitar-veterinare, obtinute de la Regsistrul comertului in baza unor declaratii date pe propria raspundere si autorizatie de functionare de la primarie.
Institutiile statului (ITM, Agentia teritoriala de mediu, Directia judeteana de sanatate pubica, DJSV) nu emit avize/ autorizatii pentru astfel de cazuri, dar pot efectua inspectii/ controale in teren si sa verifice realizarea celor declarate pe propria raspundere.
Pentru zgomot/ poluare fonica puteti sesiza politia, primaria, DJSP, Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
In instanta ca proba aveti nevoie de buletine de determinare noxa zgomot si/ sau noxa vibratii. Masuratori se pot efectua daca instanta dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare. Exista si firme autorizate de Ministerul muncii si Ministerul sanatatii care pot efectua determinari de noxe, contracost.
Vedeti si aceste link-uri:
[ link extern ]

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terasa cu muzica deschisa in spatele casei mele hori27 hori27 Locuiesc la casa si de curand in spatele casei s-a deschis o terasa cu muzica,zidul de la spatele casei este comun cu aceasta terasa.Zgomotele clientilor si ... (vezi toată discuția)
Ce avize trebuie sa detina un restaurant cu terasa pt a functiona legal ? eduardoo eduardoo Intrucat am o problema in ceea ce priveste poluarea fonica (muzica la maxim noaptea) provenita de la terasa unui restaurant (va rog sa-mi spuneti: De ce ... (vezi toată discuția)
Expertiza poluare sonora liviu.moisii liviu.moisii Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce ... (vezi toată discuția)