Am facut plangere la politie pentru ca noile cutii postale fac zgomot, invocand Legea 61/1991 art. 2 Constituie contraventie savarsirea oricareia din urmatoarele fapte „s) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma”.
Politia mi-a raspuns ca nu are competente si ca cf Legeii 196/2018 primaria ar avea competente pentru aceasta problema. Dar primaria mi-a raspuns deja ca nu are competente in aceasta problema. DSP-ul de asemenea spune ca nu e treaba lor.
Ce pot face in continuare pentru a obtine izolarea fonica a peretelui comun?
Izolarea fonica a peretelui comun este de competenta asociatiei de proprietari si dupa caz a firmei care a montat cutiile postale (daca in contract sunt prevederi in acest sens legate de zgomotul produs). Banuiesc ca asociatia de proprietari a semnat contractul.
Cheltuielile se aproba in adunarea generala a asociatiei. Cereti izolarea fonica la asociatie in scris, cu nr. de inregistrare/ data. In primarie exista un serviciu care se ocupa cu asociatiile de proprietari.