Tatal meu si cu bunica mea sint pe titlul de proprietate ce cuprinde bunurile dupa decesul bunicului. ce parte revine tatalui meu si ce parte bunicii ?
Va multumesc
Am telefonat la INEP si persoana care mi-a raspuns dupa ce i-am explicat situatia ( sint en curs de divort) mi-a recomandat sa reinnoiesc catrea de identitate pe numele de domnisoara si sa nu ami transcriu casatoria pentru ca o sa fie multa alergatura inutila. Care este parerea dV ?
va multumesc
Multumesc
In legatura cu link-ul pentru transcriere, care sint formalitatile ce trebuie sa indeplinesc pentru aproparea de transcriere a actului de catre INEP. Cit timp ar dura aceste formalitati la Bucuresti. Puteti sa-mi dati adresa INEP-uli la Bucuresti ?
In legatura cu " xerocopia legalizata" : in Franta nu se mai legalizeaza copiile, ele avind acceasi valore si nelegalizate. Trebuie deci sa legaliez in România ?
va multumesc sa-mi spuneti ce este I.N.E.P. Are vreo legatura cu evidenta populatiei ?
M-am casatorit in Franta. In pasaportul francez am numele de casatorie (x). In cartea de identitate rom am numele y. In momentul in care o sa ma prezint la termen pentru schimbarea cartii de identitate in România trebuie sa declar ca m-am casatorit si ca mi-am schimbat numele chiar daca sint in divort. Inainte trebuie sa operez transcrierea casatoriei . daca pastrez in cartea de identitate numele Y de dinainte de casatorie pot fi acuzata de fals ? Cartea de identitate expira la data nasterii ? Cu cit timp inainte trebuie sa depun cerere pentru reinnoire ? Cît este amenda pentru intirziere ?
Va multumesc pentru raspuns
Va mutumesc pentru raspuns. M-am casatorit in Franta si in august 2009 imi expira cartea de identitate. Trebuie sa-mi trancsriu casatoria chiar daca sint in divort si, consultind link-ul DV deduc ca dupa expirarea cartii de identitate nu pot nici sa-mi transcriu casatorie. Cum trebuie sa procedez ? Cine este abilitat sa-mi elibereze o noua carte de identitate si pe baza caror documente ?
Buna ziua,
Ultima mea carte de identitate a fost eliberata acum zece ani. Intre timp m-am casatorit in strainatate si mi-am schimbat numele. In momentul de fata sint in divort ( aparent s-ar pronunta in octombrie)si trebuie sa-mi innoiesc cartea de identitate in România. Am un copil care are si un certificat de nastere românesc. Cum trebuie sa procedez tinind cont de acest context ? Ultima mea carte de identitate este pe numele de fata. Ce documente trebuie sa prezint in tara pentru reinnoirea cartii de identitate ?
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția
sulta
Ca urmare a anularii certificatului de mostenitor. Inutil sa va spun ca mostenitorii (stra-stra nepotii stiu ca mostenitorul direct si-a avut partea dar profita de lipsa de documente inerenta unei anumite epoci)
Va multumesc
Tatal meu a fost condamnat sa plateasca o sulta. Este batrin si bine inteles nu-i doresc raul, dimpotriva. In caz de dispatitie, sulta trebuie platita de mostenitori sau se singe pur si simplu ?
Multumesc
Va multumesc pentru raspuns. Fiind data situatia lui financiara, nu are casa, are numai o pensie modestase poate recurge la cererea catre barou pentru asistenta din oficiu. Trebuie luata o cerere tip de la barou sau este suficienta o cerere intocmita de tata ? In cit timp s-ar da raspunsul ?