avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate marilef

Activitate marilef

Răspuns la discuția plata contributie pensie
mai am o intrebare : se i-a in calcul perioada somajului pentru orice fel de pensie: si pentru cea de varsta si pentru cea de invaliditate sau numai pentru cea de varsta?
Răspuns la discuția plata contributie pensie
va multumesc mult pentru raspunsuri
Răspuns la discuția salar pentru studii medii
va multumesc
Răspuns la discuția plata contributie pensie
dar din cate stiu nu se considera stagiu de cotizare, asha mi s-a spus.
Care este salarul minim pe economie pentru angajatii cu studii medii?
pe perioada somajului imi pot plati in continuare contributia pentru pensie, pentru a nu intrerupe stagiul de cotizare?
daca da cum se procedeaza si unde?
care este salarul minim pe economie pentru angajatii cu studii MEDII ?
Răspuns la discuția pensie de boala
Mai intai va multumesc pentru raspunsuri.
Si in al doilea rand ash vrea sa povestesc ce s-a intamplat cand am fost si m-am intersat la spital unde sant cei "competenti " si in masura sa dea relatii si informatii despre acest lucru.
Am fost plimbata si trimisa de la un cabinet la altul doar pentru a obtine o informatie, nimeni nu stie nimic , nimeni nu cunoaste legile., de pensionare de boala. In final mi s-a raspuns de catre o asistenta de la pensionari ca o persoana de 39 de ani trebuie sa aibe un stagiu de cotizare , la inceput mi s-a spus de 11ani , iar apoi ca nu stie sigur ,apoi de catre alta asistenta tot de la pensionari ca ar fi necesar 10 ani lucrati. Nu stiau nimic de acest aliniat doi al articolului 57 pe care -l mentionati dvs. Ce sa cred ?ca persoanele, care lucreaza acolo nu cunosc legile, sau este rea vointa , sau legile nu se aplica si nu sant la fel pentru toata lumea. In final mi s-a propus nonsalant in schimbul unei sume de bani o audienta la sefa comisiei de expertiza .Ca aceste lucruri se aranjeaza numai pe bani, stiam si eu, dar persoana respectiva chiar are reale , grave probleme de sanatate ce necesita tratament complex pe toata durata vietii.,si multiple afectiuni cronice., si o situatie finaciara precara.
SAnt din ONESTI judetul BACAU. nu stiu cum decurg lucrurile in alte localitati din tara, dar aici asha se intampla din pacate.
Răspuns la discuția pensie de boala
eu am intrebat de pensia de boala, nu de pensia de varsta, insusi titlul topicului evidentiaza despre ce este vorba.
Deci repet intrebarea ;
Cineva cu varsta de 39 ani si 8 ani vechime in munca, persoana de sex feminin, indeplineste stagiul de cotizare pentru a beneficia de pensie de boala? Mentionez ca persoana are multiple afectiuni cronice care necesita tratament pe toata durata vietii., si a fost propusa pentru pensionare de boala.
Răspuns la discuția pensie de boala
daniela vorovenci a scris:


Potrivit legii pensiilor, varsta legala de pensionare este in prezent de 58 de ani si o luna pentru femei si 63 de ani si o luna pentru barbati. Legea prevede ca pana in 2014 varsta sa creasca la 62 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati.