avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate Alexander15

Activitate Alexander15

Răspuns la discuția Exista cai legale?
Cu tot respectul dna. zinaida dar sunteti pe langa...iar ceea ce spuneti dumneavoastra nu are treaba cu realitatea, dar sunteti specialist in resurse umane si e de inteles.
Eu nu am cerut tratament preferential...eu am cerut, fortat si de situatia familiara dificila, dupa multi ani pe post si rezultate bume o schimbare de job care sa ma aduca in acelasi timp in partea de 80% din firma care lucreaza pe un alt program...dar pentru ca lucrez cu oameni ca dumneavoastra incep sa ma lovesc de mentalitatea pur romaneasca "daca il ajut pe asta incepe revolutia"...spun pur romaneasca pt ca am lucrat cativa ani in UE tot in cadrul unor companii mari si nu se punea niciodata problema ca firma sa nu asculte si sa nu rezolve pe cat posibil problemele angajatilor, dar na strainul stie ca un angajat stresat nu e productiv...pe cand romanul considera stresul un bun catalizator! #-o
Răspuns la discuția Exista cai legale?
Cred ca nu ati citit cu atentie ce am scris...din Ianuarie vb cu ei pe tema asta, la inceput m-au plimbat cu promisiuni si spre final s-au facut ca ploua...generalizez atata timp cat nu exista o protectie la acest nivel...sau poate nu stiti dumneavoastra!
Răspuns la discuția Exista cai legale?
Cu alte cuvinte daca vreau sa-mi iau copilul de la gradi trebuie sa-mi dau demisia din aceasta companie! Ciudat...tinand cont ca eu nu cer un program preferential ci plierea pe programul general al companiei...

Deci in Romania familia e zero in comparatie cu compania...prin urmare nici viitorul nu e important, gandim doar pe termen scurt!
Răspuns la discuția Exista cai legale?
...si daca raspunsul e tot refuz? Pe mine ma intereseaza daca si cum sustine statul prin legi asemrnea situatii!
Buna seara,

Lucrez intr-o companie mare, multinationala, si recent intampin o problema care o dezbat cu sefii de mai bine de 8 luni!

Recent sotia a nascut cel de-al 2lea copil...peste o saptamana voi incepe sa-mi duc copilul cel mare( aproape 3 ani) la gradinita...ceea ce inseamna ca tot eu il voi recupera. V-a merge la o gradinita de stat, deci un program nu prea flexibil...si aici incep problemele mele.
Am cerut in companie sa fiu relocat pe un post cu program 08h00-16h30...exista posibilitatea fara prea mari eforturi(80% din compani asa lucreaza) , am si vechime pe postul in care activez doar ca nu se vrea si punct. Postul pe care sunt are un program in ture, in intervalul 08h00-20h00, deci copilul meu trebuie sa vina singur acasa, rude nu am la care sa apelez, iar sotia e cu cel de cateva saptamani.
Nu sunt un angajat problema, chiar laudat in evaluari, doar ca cineva nu agreaza ideea de a ma ajuta si muta din echipa respectiva.

Pot sa fac ceva pe cale legala...chiar sunt disperat, nici nu vrea sa plec, iar prin actiunea lor simt ca imi ingradesc dreptul la a avea o familie :-( ...pt ca posibilitati de a ma ajuta sunt doar ca e rea vointa!

Multumesc.
Răspuns la discuția Modificare contractuala!
Arel a scris:

Normal ca urmeaza sa constatati daca vi se va propune o pozitie pentru care ar putea fi aplicabila exceptia. Veti avea in fata un act aditional, unde se pot face mentiuni inclusiv la o eventuala aplicare a exceptiei referitoare la o noua perioada de proba.


Raspunsurile dumneavoastra se bat cap in cap si mai mult ma baga in ceata !!!

Ati inteles ce am intrebat eu ???
Puteti sa-mi oferiti un raspuns coerent din care sa inteleg si eu ceva ???

Multumesc!
Răspuns la discuția Modificare contractuala!
Arel a scris:

1. Da, se produce modificarea contractului individual de munca printr-un act aditional.
2. Nu, pentru ca pe durata unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba (art. 32/1 din Codul muncii) si, in plus, perioada de proba se poate stabili la incheierea contractului individual de munca (art. 31/1 din Codul muncii).
3. Vazand cele de mai sus, ramane sa analizati daca inca mai considerati ca pot exista si alte posibile capcane.


In codul muncii exista exceptii, nu se pot aplica ???

ART. 32
(1) Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

Buna Ziua,

Intampin urmatoarea situatie:

Sunt angajat intr-o companie multinationala de peste 3 ani, pe un post de executie.
In ultima perioada am inceput sa devin, pentru anumite persoane, cam incomod...din punct de vedere profesional nu mi se poate reprosa mare lucru, deci cam greu sa fiu fugarit pentru greseli profesionale.
In ultima perioada au inceput sa ma intrebe daca nu mi-ar place sa fac si altceva si mi s-a explicat ca au in vedere anumite chestii si ca imi vor face o propunere.

Intrebarea mea e urmatoarea :

- daca mi se ofera un post nou in cadrul companiei si il accept automat v-a exista si o modificare de contract, un act aditional, nu ?
- acest act aditional o sa vina si cu o perioada de proba de 30 sau 90 zile in functie de incadrare...ceea ce inseamna ca in cele 30/90 zile pot sa nu ''corespund'' si se poate incheia relatia de munca/contractul, coresct ?
- ce pot sa fac ca sa evit o astfel de capcana dar in acelasi timp nici sa nu fiu nevoit sa refuz categoric noul post ?

Multumesc pentru ajutor!
Buna Seara,

societatea nu e chiar mica..e o multinationala foarte mare, lider de piata la nivel mondial...dar nu are contract colectiv de munca semnat la nivel de societate, iar cei de la resurse umane spun ca aceste articole au caracter de recomandare.

Cererea Art. 66 a fost depusa iar sapt viitoare ar trebui sa primeasca prima plata de cand a intrat in concediul prenatal, dar din cate a intele nu a trimis calculatia conform cererii...cum face sa recupereze diferenta ?

Multumesc!
Buna Ziua,

Asi dori, daca se poate, sa ma ajutati cu confirmarea unor articole din Contractul Colectiv de Munca la Nivel National.

Sotia mea este insarcinata si urmeaza sa nasca.

Conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National Art.51, Lit. c) ii confera dreptul la un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului cu titlul de ajutor, iar Art. 66 punctele (1), (2) si (3) ii ofera cu titlu de compensare diferenta dintre salariul de baza individual si indemnizatia la care are dreptul pentru o perioada de minim 6 saptamani.

Aceste prevederi au fost aplicate pana de curand in societatea la care lucreaza sotia mea, colegelei ei beneficind de aceste ajutoare. In momentul depunerii cererilor de catre sotia mea i s-a comunicat ca, compania nu mai acorda aceste ajutoare/compensatii deoarece nu este obligata.

Compania nu are un contract colectiv de munca semnat la nivel de societate.

Asi dori sa stiu daca cele doua articole mai sus mentionate au caracter obligatoriu sau de recomandare si ce poate sa faca sotia mea pentru asi obtine drepturile.

Va multumesc,

Alexandru