1. Da, se produce modificarea contractului individual de munca printr-un act aditional.
2. Nu, pentru ca pe durata unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba (art. 32/1 din Codul muncii) si, in plus, perioada de proba se poate stabili la incheierea contractului individual de munca (art. 31/1 din Codul muncii).
3. Vazand cele de mai sus, ramane sa analizati daca inca mai considerati ca pot exista si alte posibile capcane.
Normal ca urmeaza sa constatati daca vi se va propune o pozitie pentru care ar putea fi aplicabila exceptia. Veti avea in fata un act aditional, unde se pot face mentiuni inclusiv la o eventuala aplicare a exceptiei referitoare la o noua perioada de proba.
Buna Ziua,
Intampin urmatoarea situatie:
Sunt angajat intr-o companie multinationala de peste 3 ani, pe un post de executie.
In ultima perioada am inceput sa devin, pentru anumite persoane, cam incomod...din punct de vedere profesional nu mi se poate reprosa mare lucru, deci cam greu sa fiu fugarit pentru greseli profesionale.
In ultima perioada au inceput sa ma intrebe daca nu mi-ar place sa fac si altceva si mi s-a explicat ca au in vedere anumite chestii si ca imi vor face o propunere.
Intrebarea mea e urmatoarea :
- daca mi se ofera un post nou in cadrul companiei si il accept automat v-a exista si o modificare de contract, un act aditional, nu ?
- acest act aditional o sa vina si cu o perioada de proba de 30 sau 90 zile in functie de incadrare...ceea ce inseamna ca in cele 30/90 zile pot sa nu ''corespund'' si se poate incheia relatia de munca/contractul, coresct ?
- ce pot sa fac ca sa evit o astfel de capcana dar in acelasi timp nici sa nu fiu nevoit sa refuz categoric noul post ?
Multumesc pentru ajutor!
~ final discuție ~