avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate eliss pavel

Activitate eliss pavel

Buna seara. Din luna martie 2017, in urma unei afectiuni care necesita o perioada mai lunga de recuperare, ma aflu in concediu medical. La data ivirii acestei situatii, aveam un contract cu norma intreaga, un contract cu timp partial de 2 ore/zi si un contract cu o ora pe zi. Ca urmare a noilor modificari legislative, a cresterii salariului minim si mediu precum si a imposibilitatii de a aduce modificari la salariul brut pentru contractele part-time deoarece acestea vor mai fi suspendate de drept cel putin 6 luni, incepand cu luna ianuarie 2018 voi iesi pe minus. Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?
Persoana care a semnat CIM nu mai este administrator. Atat decizia de majorare cat si actul aditional vor fi semnate de asociatul unic. Multumesc pentru raspunsuri!
Actul aditional de cine va fi semnat la angajator? Administratorul/ Director general poate semna si la angajat si la angajator sau semneaza asociatul unic la angajator?
Buna ziua,
Cine aproba majorarea salariala pentru directorul general (angajat ci CIM) care indeplineste si functia de administrator la o societate cu raspundere limitata cu un singur asociat.
1. A fost emisa decizie de respingere a cererii pentru acordare CIC si are la baza urmatoarele motive: ,, OUG 111/2010 art.2 alin (7) Optiunea beneficiarului prevazuta se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor".

2. Cand a depus cererea de acordare CIC la data de 10.04.2013, i-a fost solicitata o declaratie pe proprie raspundere ca renunta la stimulentul de insertie.

3. Daca inceteaza suspendarea CIM si isi reia activitatea, in cat timp angajatorul poate restructura postul si sa faca disponibilizare tinand cont de faptul ca in prezent nu mai beneficiaza de stimulent de insertie. Mai exista obligativitatea de 6 luni?

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Copilul s-a nascut pe 16 decembrie 2011. Mama si-a reluat activitatea la 01.02.2012 si a beneficiat de stimulent de insertie. Datorita unor probleme intervenite in sanatate copilului, mama solicita la data de 01.04.2013 suspendarea CIM si depune la Primaria sector 3 dosarul pentru Concediu crestere copil. Nu a fost atentionata la depunerea actelor ca nu poate beneficia de acest drept. In luna aprilie copilul este internat la spitalul Marie Curie unde medicii ii spun ca va fi incadrat cu handicap de gradul III si sunt trimisi la Targu Mures pentru investigatii si eventual programare pentru interventie chirurgicala la inima. Medicii de la Targu Mures au constatat ca interventia chirurgicala nu poate fi facuta inainte de implinirea varstei de 3 - 4 ani a copilului.
Pentru ca mama a crezut ca este in CIC pana in decembrie cand copilul va implini 2 ani, cei de la spitalul Marie Curie i-au spus sa se prezinte in luna septembrie pentru dosarul de handicap in vederea prelungirii pana la varsta de 3 ani..
Pentru ca pana la data de 10.06.2013 mama nu a primit nici un raspuns de la Primarie la solicitarea ei, a mers personal la serviciul de asistenta sociala unde a aflat ca dosarul a fost respins si urmeaza sa primeasca decizia pana la sfarsitul lunii. Verbal i s-a comunicat ca nu mai poate beneficia de CIC deoarece copilul a fost nascut in 2011.
Ce optiuni are mama?
- Exista o prevedere legala care sa o ajute pe mama sa beneficieze de CIC?
- Daca isi reia activitatea mai poate beneficia de stimulentul de insertie?
- Daca nu a beneficiat de CIC si nu mai primeste stimulent de insertie angajatorul poate restructura postul ocupat de ea?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
Va multumesc pentru raspuns.
Care sunt demersurile pe care trebuie sa le faca mama in conditiile in care la data de 01.04.2013 a facut cerere de suspendare cim pentru a beneficia de concediu de crestere copil iar la data de 10.06.2013 a aflat ca dosarul a fost respins si urmeaza sa fie emisa decizia prin care sa fie anuntata oficial?
Daca se intoarce la serviciu va mai beneficia de stimulent de insertie?
Nu exista nici o exceptie in lege in cazul in care copilul este diagnosticat cu o boala in urma careia este incadrart la handicap grad III, mama sa beneficieze de concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului ?
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca o mamica sa beneficieze de cic cand copilul are varsta de 1 an si 3 luni si a beneficiat de stimulent de insertie imediat dupa concediul postnatal.
Răspuns la discuția Concediu de odihna necuvenit
Cererea este cu acordul partilor si a fost aprobata. are si decizie de incetare inregistrata la ITM. Deci nu mai poate fi facuta cercetare disciplinara:(