Buna ziua,
Am mare nevoie de ajutor. Din 01.02 - 01.03.2010 am avut o angajata in concediu de odihna. A venit la serviciu in zilele de 02.03 si 03.03 2010 insa a depus cerere de incetare a activitatii cu data de 04.03.2010 pe motiv ca pleaca din tara. De atunci nu am mai reusit sa iau legatura cu ea. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa-i platesc tot CO pe luna februarie in conditiile in care ea a plecat si nu mai are dreptul la 21 zile de concediu iar eu i-am dat un avans de 250 lei care oricum reprezinta mai mult decat i s-ar cuveni pt CO la care are dreptul. Cum trebuie sa procedez in situatia asta Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat (21/12*1 luna lucrata = 2 zile ) .Sigur i-ati acordat bani mai mult decat pentru 2 zile , si apoi ce fel de cerere a depus , a solicitat acordul partilor ? Daca si-a dat demisia trebuia sa lucreze perioada de preaviz . Iata cum e bine sa procedati : notificati-i in scirs sa se prezinte la unitate pentru justificarea perioadei absentate. Daca nu se prezinta , demarati procedurile de cercetare disciplinara si respectati prevederile Codului muncii , desfaceti contractul individual de munca disciplinar si actionati in instanta pentru recuperarea sumelor de co acordate necuvenit .
Cererea este cu acordul partilor si a fost aprobata. are si decizie de incetare inregistrata la ITM. Deci nu mai poate fi facuta cercetare disciplinara:(
Cand s-a semnat acordul partilor , trebuia ca salariatul sa restituie suma incasata necuvenit , acum nu puteti face recuperarea decat cu ajutorul instantei .
Dvs trebuie sa faceti o regularizare a veniturilor.
Adica, daca a primit mai multi bani de CO trebuie sa ii opriti diferenta din veniturile pe care ar trebui sa le ia la lichidarea lunii februarie.