in contract este trecut ca si comision de risc. hartia care am primit-o acum de la ei tocmai asta zicea: comisionul de risc se transforma in comision de administrare a creditului, avand in continuare aceasi valoare. este legal sa schimbe asa denumirea pt a fi pastrat in continuare acest comision de risc?
buna. am vreo 2 credite la aceeasi banca. pana acum, de fapt si in continuare platesc comisionul de risc, care in total pe luna mi se ridica la 5 milioane. zilele trecute mi-a venit o adresa de la banca, in care se specifica ca, acel comision de risc va ramane in continuare, aceasi valoare, doar ca i se va schimba denumirea, din comision de risc in "comison de administrare credit". este legala aceasta chestie? adica, am citit contractul semnat la inceput, dar nu se specifica nicaieri ca se poate adauga sau modifica vreun comision. va multumesc
buna seara. din cate am inteles, de la 01.06 bancile nu mai au dreptul sa pretinda comisionul de risc calculat la soldul creditului. eu am un credit in CHF, iar in contract scrie ca este de 0.22 aplicat la soldul creditului pe toata perioada de creditare. mai are dreptul banca sa imi ia acest comision. sunt foarte interesata de acest lucru, deoarece calculand am ajuns la suma lunara de 500 lei valoarea acestui comisin calculat la soldul creditului. un raspuns cat mai urgent va rog, deoarece miercuri trebuie sa imi platesc rata si sa stiu ce sa le zic. va multumesc.
pai daca fundatia gardului e pe proprietatea ta, atunci ai tot dreptul sa faci ce vrei cu gardul respectiv. dupa parerea mea
va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. locuiesc pe o strada care este privata, in sensul ca nu apare la primarie si nu este domeniu public. de o parte si alta a strazii sunt case. proprietarii de case de pe partea dreapta au drept de proprietate asupra strazii, iar cei de pe partea stanga au stipulat in contract drept de servitute asupra strazii. problema mea este urmatoarea: proprietarul de strada care sta in fata mea imi interzice sa imi parchez masina in fata portii mele, pe motiv ca el este proprietar si eu nu. el nu este propritar doar pe partea drumului din fata portii sale? este si pe partea strazii care se afla in fata portii mele? as dori sa stiu ce se poate face, sau pe ce ma pot baza, cat mai repede un raspuns va rog, deoarece sunt citata la politie si nu stiu incotro sa o iau cu discutia. am uitat sa spun ca motivul pt care nu mi se permite sa imi parchez masina in fata portii mele este ca vecinul nu vrea sa se chinuie cand iasa din curte si vrea sa aibe tot dumul liber. bineinteles ca e de prisos sa spun ca loc are destul, dar il citez pe el: "nu am chef sa fac menevre cand ies din curte, vreau sa ies dintr-una". sper ca s-a inteles ceva din mesajul meu si v-as ruga un raspuns cat mai repede, va multumesc.
am si eu o intrebare va rog. daca am primit concediu medical de la medicul ortoped, acest concediu trebuie semnat si de medicul de familie inainte de a fi predat la firma? va multumesc.
Am si eu o problema. In ianuarie am avut evaluarea anuala la firma, la care in urma unei greseli am primit calificativul "inferior asteptarilor". Ulterior acestei evaluri, in luna martie, am primit un avertisment scris pt aceste greseli. In luna martie am primit din partea firmei un test la care am facut 72%. Eu am aflat in data de 05.05 ca sunt insarcinata, si cred ca a aflat si angajatorul meu. In data de 07.05 am primit din partea firmei o convocare pt o cercetare prealabila, care se referea la un referat din data de 06.05, referat de care eu nu am luat la cunostinta, dar in care din cate am auzit este specificat si acest ultm test, si abaerea pt care am primit deja un avertisment scris. In aceea hartie de convocare este mentionat faptul ca daca nu ma prezint la convocare, aceasta constituie abatere disciplinara care se va sanctiona ca si atare. Problema e ca fiind insarcinata, eu nu ma pot duce la aceasta convocare, mai ales tinand cont de faptul ca e la o distanta de 7 ore. Daca eu anunt acum angajatorul oficial, cu adeverinta de la medic, care va fi situatia. Mentionez ca adeverinta o sa o pot trimite inainte de data stabilita pt convocare. Pot sa imi iau concediu medical pt perioada in care e si data convocarii? Cand spune ca se considera abatere disciplinara asta la ce se refera? Cum se va inchide cartea de munca? Am uitat sa spun ca in momentul in care am primit convocarea si am sunat la sediul firmei, mi s-a spus ca daca vreau pot sa imi dau eu direct demisia ca sa nu mai fie probleme sau sa se inchida cartea de munca cu acordul partilor, situatii care le-au refuzat categoric deoarece nu as mai beneficia nici de somaj. Sper ca nu m-a intins foarte mult, si multumesc de raspunsuri.