avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Activitate marcs1

Activitate marcs1

Multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc. Fiind in alta localitate, ar fi posibil sa fac cererea prin e-mail, trimitând si o copie dupa certificatul de deces?
Buna ziua
Vă rog să-mi spuneți cum pot să obțin o listă a masei succesorale rămasă după tatăl meu defunct. Situația este urmatoarea: Tatăl meu a locuit și a decedat în altă localitate. A fost recăsătorit și a mai avut încă 2 copii.Soția lui a decedat prima. A avut următoarele propietăți: un teren agricol moștenit de la maicăsa, un apartament cumpărat de la stat și o casă la curte. În urma discuțiilor cu ceilalți 2 copii am aflat că terenul agricol l-ar fi vândut în timpul vieții, apartamentul l-a văndut unuia din copii (fictiv), iar casa la curte ar fi cumpărat-o în copropietate cu celălalt copil. Au mai zis ca au făcut o succesiune in timpul vieții lui și că acum nu ar mai fi nimic de împărțit. Toate astea mi le-au spus verbal, nu mi-au arătat nici un act. Cum nu pot să iau ca bază ce mi-au spus doar verbal, făra să îmi arate acte, vă rog să-mi spuneți cum pot să obțin o listă a masei succesorale (mă refer doar la bunuri imobile), înainte să deschid dezbaterea succesiunii. Succesiunea o să o deschid doar dacă constat că există bunuri de moștenit. Menționez că decesul a avut loc acum 1 an, dețin copie dupa certificatul de deces și am făcut în termen legal Declarație de acceptare a succesiunii la notariatul din localitatea mea.
Vă mulțumesc anticipat.
In curtea comuna axista 2 blocuri: bloc A si bloc B. Blocul A are o iesire catre strada si o iesire secundara in curtea comuna (pe unde se scoate si gunoiul). Blocul B se afla in spatele blocului A si are iesirea la strada prin curtea comuna. Uni locatari din blocul B se comporta ca si cum curtea comuna ar fi numai a lor.Au scos in strada o masina parcata in curtea comuna fara acordul propietarului (care locuieste in blocul A), au pus lacat pe poarta dintre curtea comuna si strada (desi pe acolo blocul A evacueaza gunoiul), au taiat bara de batut covoarele care apartinea blocului A pentru a face mai mult loc de parcare, au facut o ingradire in interiorul curtii pentru a amenaja un gratar, au facut un acoperis lipit de blocul lor sub care parcheaza o masina,au depozitat pubelele de gunoi langa blocul nostru ..Pe scurt au acaparat toata curtea, iar uni dintre ei sustin ca este numai curtea lor desi pe planul de situatie se vede clar ca exista un singur teren pe care se afla 2 imobile fara nici un fel de delimitare intr ele. Presedintele asociatiei de propietari bloc B sustine ca nu are nici o putere deoarece locatarii blocului B nu il asculta.
In acest caz ce am putea sa facem? Ne-am gandit sa facem o plangere penala la politie pentru distrugere a bunului comun (bara de covoare pe care ei taiat-o fara acordul propietarilor din blocul A). Apoi ne-am gandit sa facem o sesizare la primarie pentru construirea fara aurorizatie de constructie a acoperisului sub care parcheaza o masina si a ingradirii pe care au facut-o pentru amenajarea unui gratar.
Mai exista si alte cai legale pe care am putea sa le folosim?
Pentru faptul ca au scos o masina din curte fara acorgul propietarului (masina fiind incuiata si cu frana de mana trasa au scos-o taras), sunt pasibili de o pedeapsa?
Orice sugestie ne-ar fi folositoare.
Va multumim.
Asociaţia noastră de locatari a fost dată în judeata de DISTRIGAZ pentru plata facturilor restante la gaze (la un branşament separat ce alimenta vechia centrală termică a blocului care acum nu mai e folosită). La primirea citaţiei m-am prezentat la ei pt. a obtine o esalonare a plăţilor. Mi s-a răspuns că trebuie să plătim cel puţin jumătate din sumă înainte. Deşi dorim să plătim, suma e prea mare pt. a fi plătită dintr-o dată (avem mulţi restanţieri). Citaţia primită a venit pe numele Asociaţiei de Proprietari deşi noi suntem Asociaţie de LOCATARI. întrebarea este următoarea: Poate DISTRIGAZ-ul să dea in judecată Asociaţia de Locatari? Daca da, cum pot ei recupera sumele în urma unei hotărâri judecătoreţti? Eventual ce sfaturi puteţi sa-mi daţi ţinând cont că nu avem o sumă aşa mare pt. prima tranşă?