avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O Asociaþie de Locatari poate fi datã în judecatã?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O Asociaþie de Locatari poate fi datã în judecatã?

Asociaţia noastră de locatari a fost dată în judeata de DISTRIGAZ pentru plata facturilor restante la gaze (la un branşament separat ce alimenta vechia centrală termică a blocului care acum nu mai e folosită). La primirea citaţiei m-am prezentat la ei pt. a obtine o esalonare a plăţilor. Mi s-a răspuns că trebuie să plătim cel puţin jumătate din sumă înainte. Deşi dorim să plătim, suma e prea mare pt. a fi plătită dintr-o dată (avem mulţi restanţieri). Citaţia primită a venit pe numele Asociaţiei de Proprietari deşi noi suntem Asociaţie de LOCATARI. întrebarea este următoarea: Poate DISTRIGAZ-ul să dea in judecată Asociaţia de Locatari? Daca da, cum pot ei recupera sumele în urma unei hotărâri judecătoreţti? Eventual ce sfaturi puteţi sa-mi daţi ţinând cont că nu avem o sumă aşa mare pt. prima tranşă?
Cel mai recent răspuns: sever_daniela , utilizator 19:28, 16 Iunie 2009
Oricine poate da in judecata pe oricine...;) banii se obtin in baza hotararii judecatoresti si daca aceasta nu se pune in aplicare, prin executor judecatoresc.
Ati consumat si trebuie sa platiti indiferent cum va numiti sau ce fel de asociatie suntet.
Nu va mai cramponati de acea suma mare si incepeti sa platiti cat puteti si cat mai des. Aceste plati va vor ajuta in proces.
asociatia de proprietari in numele careia ma adresez dvs.a fost data in judecata de catre RAJA-C-TA
sentinta civila din 2006 obliga asociatia la plata sumei restante, consum apa plus majorari pentru perioada martie 2003 - mai 2003 - august 2004, noiembrie 2004 - septembrie 2005, nu intelegem de ce lipsesc lunile aprilie 2003,septembrie si octombrie 2004 ca plata facturilor s-a facut in fiecare luna nu pe sarite
sentinta civila din 2007 obliga asociatia la plata sumei restante,consum apa plus majorari pentru perioada octombrie 2005 -noiembrie 2006
in ianuarie 2009 conform plangerii penale facute asociatia trebuie sa plateasca suma restanta,consum apa plus majorari pentru perioada iunie 2004 - noiembrie 2008
intrebarea noastra este - nu ar fi trebuit ca perioada restanta sa inceapa cu decembrie 2006 ?
lipseste doar 2003,restul anilor sunt cuprinsi in ultima plangere,cele doua sentinte au hotarat deja sumele care trebuiesc platite si credem ca trebuie sa ramana asa,conf.noii plangeri 2004,2005 si 2006 noiembrie vor intra iar la plata si nu ni se pare corect, stim ca o persoana nu poate fi judecata de doua ori pentru aceeasi fapta,in cazul mai sus mentionat cam asa se procedeaza, ce ne sfatuiti? multumim pentru rabdare,intelegere si raspunsuri si cerem scuze daca v-am plictisit,dar ne sunte-ti de mare ajutor ca pe cei din asociatiile de proprietari pe plan local nu-i sprijina nimeni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele incarca restantierii cu metri cubi costel70 costel70 Presedintele unei asociatii de locatari sau asociatia,are dreptul sa hotarasca daca in loc de 6m cubi de apa pe care i-am consumat dupa contorul de apa sa -mi ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de propietari/locatari stavi stavi Buna ziua! --Am primit pe data de 11.01.2011 o citatie prin care sunt anuntat ca Asociatia de locatari(AL) ma da in judecata pentru plata restanta la ... (vezi toată discuția)
Proces asociatia de proprietari Mirovi Mirovi Proces cu asociatia de proprietari pentru restante. Documente depuse la dosar de reclamanta (asociatie): cererea de chemare in judecata si copie dupa ultima ... (vezi toată discuția)