avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele incarca restantierii cu metri cubi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele incarca restantierii cu metri cubi

Presedintele unei asociatii de locatari sau asociatia,are dreptul sa hotarasca daca in loc de 6m cubi de apa pe care i-am consumat dupa contorul de apa sa -mi treaca 8m in plus (precizez ca blocul nu are pierderi de apa)asta ca masura sau mai bine zis ca pedeapsa contra restantierilor?Daca DA in baza carei LEGI?:(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:33, 22 Ianuarie 2011
Nu au dreptul sa procedeze astfel. Acum depinde si ce au gasit la Dvs, in casa in momentul controlului.Chiar daca nu exista pierderi pe asociatie ,in cazul in care Dvs. declarati lunar mc consumati si au gasit apa picurand pe la vreun robinet sau indexul la apometre mai mare decat cel declarat de Dvs.,ar putea face regularizarea.
Stimata Doamna, presedintele asociatiei a hotarat astfel ca o PEDEAPSA fata de 350 de proprietari care au restante. E legal?
V-a incarcat consumul de apa din cauza pierderilor . Diferenta intre ceea ce ati declarat Dvs..proprietarii apartamentelor , si consumul de apa facturat de societatea care va fiurnizeaza acest serviciu. Trebuie sa recupereze diferenta pentru a putea achita facturile. Nu suntetii de aceeasi parere?
In plus va pot aplica si penalizari in caz de neplata a intretinerii in perioada stabilita ca termen de plata.
NU sunt pierderi . Va scriu mai bine zis citez ce a zis presedintele :ASA AM SA PROCEDEZ DE ACUM INAINTE SA VA TREC MC IN PLUS LA TOTI CEI CARE NU SUNTETI LA ZI CU PLATA FATA DE ASOCIATIE CA ASA AM HOTARAT EU
In cazul in care sunteti sigur ca asa s-a intamplat, faceti o sesizare si sa va explice baza legala in care a luat aceste hotarari. Sesizarea o faceti fie in dublu exemplar, fie o trimiteti prin posta, cu confirmare de primire. Daca refuza sa semneze ca a primit hartia sau ridica de la posta acea recomandata, faceti plangere la primarie si, la urmatoarea adunare generala, cereti sa i se retraga mandatul.

Alte discuții în legătură

Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Modalitate recuperari sume platite in plus apa rece + apa calda Victor Catalin Victor Catalin Buna seara, Care este modalitatea de recuperare a cantitatilor de apa platite in plus fata de cele declarate? In speta mea, am solicitat conducerii ... (vezi toată discuția)
Administrator as.prop. tarifeaza apa la un pret mai mare elenamarta elenamarta Dupa mai multi ani de neatentie, s-a observat ca administratorul de bloc, tarifeaza apa rece la un tarif mai mare decat al APA NOVA. La un calcul bazat pe ... (vezi toată discuția)