Presedintele unei asociatii de locatari sau asociatia,are dreptul sa hotarasca daca in loc de 6m cubi de apa pe care i-am consumat dupa contorul de apa sa -mi treaca 8m in plus (precizez ca blocul nu are pierderi de apa)asta ca masura sau mai bine zis ca pedeapsa contra restantierilor?Daca DA in baza carei LEGI?:(
Legea 230/2007permite asociatiei de locatari sa factureze o cantitate de apa in plus fata de contor CA MASURA CONTRA CELOR CARE NU SUNT LA ZI CU PLATILE la asociatie? Mentionez ca suntem 350 de locatari in aceasta situatie de la blocuri si scari diferite.
Ce inseamna "finantare proprie"?
Sigur ca puteti, dar cu presedinte in functie, pentru ca aceasta functie implica niste raspunderi.
Administratorul poate sa-si piarda vremea fara sa fie retribuit, dar aveti vreo siguranta ca ce face, face bine? Cum il puteti trage la raspundere?
Finantare proprie : contribuim fiecare ap cu suma respectiva sa rezolvam problemele care apar sau sa facem anumite lucrari sau reparatii.atunci cand este cazul. Sa nu asteptam sa se stringa fondul de reparatii care este 2 ron.Ce poti face cu 2ron /luna x24 de ap? Administratorul primeste numai indexul de apa de la seful de scara si marge cu tabelul la CUP. Noi nu avem gaze sau incalzire.De ce sa platesc presedinte,contabil sau administrator?Sa platesc 2ron fond de reparatii si 8 ron salarii?nu ma intereseaza presedintele, din ce am inteles presedintele poate fi onorific.Functia de administrator e obligato .Noi nu vrem sa platim presedinte ,contabil etc . Se poate?
Da, se poate sa aveti presedinte, cenzor, contabil, casier, administrator, instalator, femeie de servici..., fara sa platiti numic, dar prima conditie este ca acestia sa accepte sa munceasca sau sa-si asume raspunderea in mod gratuit.