avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plangere penala pentru distrugerea bunului comun.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plangere penala pentru distrugerea bunului comun.

In curtea comuna axista 2 blocuri: bloc A si bloc B. Blocul A are o iesire catre strada si o iesire secundara in curtea comuna (pe unde se scoate si gunoiul). Blocul B se afla in spatele blocului A si are iesirea la strada prin curtea comuna. Uni locatari din blocul B se comporta ca si cum curtea comuna ar fi numai a lor.Au scos in strada o masina parcata in curtea comuna fara acordul propietarului (care locuieste in blocul A), au pus lacat pe poarta dintre curtea comuna si strada (desi pe acolo blocul A evacueaza gunoiul), au taiat bara de batut covoarele care apartinea blocului A pentru a face mai mult loc de parcare, au facut o ingradire in interiorul curtii pentru a amenaja un gratar, au facut un acoperis lipit de blocul lor sub care parcheaza o masina,au depozitat pubelele de gunoi langa blocul nostru ..Pe scurt au acaparat toata curtea, iar uni dintre ei sustin ca este numai curtea lor desi pe planul de situatie se vede clar ca exista un singur teren pe care se afla 2 imobile fara nici un fel de delimitare intr ele. Presedintele asociatiei de propietari bloc B sustine ca nu are nici o putere deoarece locatarii blocului B nu il asculta.
In acest caz ce am putea sa facem? Ne-am gandit sa facem o plangere penala la politie pentru distrugere a bunului comun (bara de covoare pe care ei taiat-o fara acordul propietarilor din blocul A). Apoi ne-am gandit sa facem o sesizare la primarie pentru construirea fara aurorizatie de constructie a acoperisului sub care parcheaza o masina si a ingradirii pe care au facut-o pentru amenajarea unui gratar.
Mai exista si alte cai legale pe care am putea sa le folosim?
Pentru faptul ca au scos o masina din curte fara acorgul propietarului (masina fiind incuiata si cu frana de mana trasa au scos-o taras), sunt pasibili de o pedeapsa?
Orice sugestie ne-ar fi folositoare.
Va multumim.
puteti face plangeri si sesizari la toate organele care au legatura intr-un fel sau altul cu situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc parcare pavady pavady in urma cu 4 ani ne-am cumparat o masina. noi locuim la bloc. ca toata lumea de la bloc, care poseda masina, am incercat sa ne parcam masina cat mai aproape de ... (vezi toată discuția)
Vecinul imi atarna gunoiul pe clanta usii, l-am inregistrat pe camera pufy2007 pufy2007 Buna ziua dragii mei, sunt un cetatean care domiciliaza in Mun.Bucuresti Sectorul 1, dupa cum bine stiti in acest sector serviciul de salubritate este ... (vezi toată discuția)
Bloc cu curte interioara acilian acilian locuiesc pe o strada cu mai multe case si trei blocuri, cele trei blocuri sunt prevazute in proiect cu o curte interioara, acum treizeci de ani cand s-a ... (vezi toată discuția)