avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bloc cu curte interioara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bloc cu curte interioara

locuiesc pe o strada cu mai multe case si trei blocuri, cele trei blocuri sunt prevazute in proiect cu o curte interioara, acum treizeci de ani cand s-a construit blocul locatarii au pus o poarta care uneori se inchide (nu se incuie niciodata), dar de cele mai multe ori nu.

problema: fiecare casa in parte are pubela ei de gunoi, insa vecinii de la doua din casele invecinate blocului in care locuiesc prefera sa duca gunoiul la pubela de la bloc, basca ne-au facut si reclamatie ca le-am atras atentia sa-si puna mizeria si mirosul in pubela din curtea proprie si ca am inchis si calea de acces in curtea blocului.

ma puteti ajuta cumva? exista o lege in care sa protejeze bunul simt si civilizatia?
Cel mai recent răspuns: acilian , utilizator 16:42, 10 Noiembrie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o notificare in care le aduceti la cunostiinta ca pubela cu pricina este spre folosinta locatarilor de la bloc si ca in situatia in care nu au pubela sa solicite celor de la salubritate contra cost o pubela.Pe de alta parte verificati daca au contract cu cei de la salubritate.Se poate sa nu existe nici un contract in acest sens si atunci profita de neinformarea dvs.
dupa ce am scris pe acest site, la o jumatate de ora, m-am trezit la usa cu un angajat al politiei primariei (un copil de vreo 20 de ani) care imi spunea ca este ilegal sa inchid accesul catre pubela blocului, ca este domeniu public curtea interioara si ca oricine doreste poate avea acces la aceasta. cat despre contractul cu salubritatea nu se pune problema, acesti vecini sunt oameni cu stare financiara buna, mai mult, am vorbit telefonic cu directorul de la salubritate si ne-a informat ca masina lor ridica absolut toata pubelele

amintesc ca acea poarta nu a fost niciodata incuiata, ci doar inchisa arareori, accesul nu a fost restrictionat, cred mai degraba ca este rea vointa si proasta educatie si ca acesti vecini sunt probabil niste procesomani, au mai facut si altadata reclamatii vecinilor de pe scara, eu sunt seful scarii si ma straduiesc sa mediez atat cat ma pricep situatia, insa uneori simt ca ma depaseste

intrebarea mea este: exista vreun articol al unei legi care sa faca ceva in acest sens? mi-ar fi mai usor sa pot face ca lucrurile sa fie simple.
credeti ca ma puteti ajuta cu un raspuns specific si eficient?
imi puteti recomanda un alt site unde as putea gasi raspuns la intrebari?
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli comune asociatie doar_eumike doar_eumike e normal ca in lista de intretinere sa apara la cheltuilei comune - si taxa pe gunoi- al magazinelor de la parterul blocului? noi avem 4 magazine dintre ... (vezi toată discuția)
Vecinul imi atarna gunoiul pe clanta usii, l-am inregistrat pe camera pufy2007 pufy2007 Buna ziua dragii mei, sunt un cetatean care domiciliaza in Mun.Bucuresti Sectorul 1, dupa cum bine stiti in acest sector serviciul de salubritate este ... (vezi toată discuția)
Vecinul a inchis usile de la scara Kiwik Kiwik Vecinul meu a inchis usile de la scara, fara acordul locatoriilor este legal?daca este ilegal pot sa sun la politie sai chem ? (vezi toată discuția)