Buna ziua
Vă rog să-mi spuneți cum pot să obțin o listă a masei succesorale rămasă după tatăl meu defunct. Situația este urmatoarea: Tatăl meu a locuit și a decedat în altă localitate. A fost recăsătorit și a mai avut încă 2 copii.Soția lui a decedat prima. A avut următoarele propietăți: un teren agricol moștenit de la maicăsa, un apartament cumpărat de la stat și o casă la curte. În urma discuțiilor cu ceilalți 2 copii am aflat că terenul agricol l-ar fi vândut în timpul vieții, apartamentul l-a văndut unuia din copii (fictiv), iar casa la curte ar fi cumpărat-o în copropietate cu celălalt copil. Au mai zis ca au făcut o succesiune in timpul vieții lui și că acum nu ar mai fi nimic de împărțit. Toate astea mi le-au spus verbal, nu mi-au arătat nici un act. Cum nu pot să iau ca bază ce mi-au spus doar verbal, făra să îmi arate acte, vă rog să-mi spuneți cum pot să obțin o listă a masei succesorale (mă refer doar la bunuri imobile), înainte să deschid dezbaterea succesiunii. Succesiunea o să o deschid doar dacă constat că există bunuri de moștenit. Menționez că decesul a avut loc acum 1 an, dețin copie dupa certificatul de deces și am făcut în termen legal Declarație de acceptare a succesiunii la notariatul din localitatea mea.
Vă mulțumesc anticipat.
Incercati la OJCPI. Acolo sa mergeti,si dati numele tatalui dvs,rugati-i sa va caute ce proprietati a avut tatal dvs.
De fapt ar trebui ca dvs sa stiti ce proprietati a avut tatal dvs,si intrebati pe functionarii de la OJCPI sa va spuna cine-s proprietari pe acele proprietati.
Mai intai daca vreti,intrebati-i prin telefon daca puteti sa trimiteti cererea prin e-mail. Cautati pe internet nr.de telefon al OJCPI din localitatea unde vreti sa va interesati si vedeti ce va spun ei.
Cel mai bine e sa va faceti timp,si sa mergeti dvs personal,ptr ca veti mai avea si alte intrebari si veti dori sa vi se elibereze si documentele pe care le doriti,iar documentele eliberate,vor fi contra-cost,asa ca prin e-mail la distanta,comunicarea va fi dificila.
Apoi mai trebuie sa si semnati,si altele,asa ca va fi dificil.
Totusi dati un telefon la OJCPI si vedeti ce puteti rezolva.