avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sã obțin o listã a masei succesorale?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sã obțin o listã a masei succesorale?

Buna ziua
Vă rog să-mi spuneți cum pot să obțin o listă a masei succesorale rămasă după tatăl meu defunct. Situația este urmatoarea: Tatăl meu a locuit și a decedat în altă localitate. A fost recăsătorit și a mai avut încă 2 copii.Soția lui a decedat prima. A avut următoarele propietăți: un teren agricol moștenit de la maicăsa, un apartament cumpărat de la stat și o casă la curte. În urma discuțiilor cu ceilalți 2 copii am aflat că terenul agricol l-ar fi vândut în timpul vieții, apartamentul l-a văndut unuia din copii (fictiv), iar casa la curte ar fi cumpărat-o în copropietate cu celălalt copil. Au mai zis ca au făcut o succesiune in timpul vieții lui și că acum nu ar mai fi nimic de împărțit. Toate astea mi le-au spus verbal, nu mi-au arătat nici un act. Cum nu pot să iau ca bază ce mi-au spus doar verbal, făra să îmi arate acte, vă rog să-mi spuneți cum pot să obțin o listă a masei succesorale (mă refer doar la bunuri imobile), înainte să deschid dezbaterea succesiunii. Succesiunea o să o deschid doar dacă constat că există bunuri de moștenit. Menționez că decesul a avut loc acum 1 an, dețin copie dupa certificatul de deces și am făcut în termen legal Declarație de acceptare a succesiunii la notariatul din localitatea mea.
Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marcs1 , utilizator 15:15, 22 August 2013
Incercati la OJCPI. Acolo sa mergeti,si dati numele tatalui dvs,rugati-i sa va caute ce proprietati a avut tatal dvs.

De fapt ar trebui ca dvs sa stiti ce proprietati a avut tatal dvs,si intrebati pe functionarii de la OJCPI sa va spuna cine-s proprietari pe acele proprietati.

Succes
Multumesc. Fiind in alta localitate, ar fi posibil sa fac cererea prin e-mail, trimitând si o copie dupa certificatul de deces?
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
marcs1, utilizator
Mai intai daca vreti,intrebati-i prin telefon daca puteti sa trimiteti cererea prin e-mail. Cautati pe internet nr.de telefon al OJCPI din localitatea unde vreti sa va interesati si vedeti ce va spun ei.

Cel mai bine e sa va faceti timp,si sa mergeti dvs personal,ptr ca veti mai avea si alte intrebari si veti dori sa vi se elibereze si documentele pe care le doriti,iar documentele eliberate,vor fi contra-cost,asa ca prin e-mail la distanta,comunicarea va fi dificila.

Apoi mai trebuie sa si semnati,si altele,asa ca va fi dificil.
Totusi dati un telefon la OJCPI si vedeti ce puteti rezolva.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate Marrianna Marrianna Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie disperata in legatura cu niste terenuri agricole si pana acum nimeni nu m-a putut ajuta, de aceea incerc aici, in ... (vezi toată discuția)
Care este durata dezbaterii unei moșteniri? global_bystander global_bystander Buna ziua, Care este durata unei dezbateri de mosteniri? Obiectul mostenirii este reprezentat de casa si teren la tara. Va multumim. (vezi toată discuția)