cu parere de rau dar pe legea 9/2012 nu se poate decat daca ai deschisa o actiune pe HG 50 si inca e pe rol. Dupa ramanerea def a aceleia o vei putea inmatricula fara taxa. Daca totusi vrei sa incerci o actiune in instanta ,ca sa o intinzi si sa poti circula si cu masina intreaba-ma in privat ce poti face...
in 5 iulie 2011 am inchiriat ca si persoana fizica unei firme un spatiu cu suma e 6000 euro un spatiu destinat unui club de noapte.Deoarece necesita unele amenajari prin contract am stipulat scutire de la plata chiriei pentru 2 luni tocmai ca sa poata fi amenajat de chirias .(Contract notarial) Asa cum era prevazut in contract data primei plati a chiriei urma sa fie 10 septembrie.Ca sa fiu foarte corect am inregistrat contractul la finante inca din iulie dar in 10 sept inca nu a fost deschis clubul si nici bani de chirie mi-a spus chiriasul ca nu are. In aceste conditii i-am trimis o notificare in scris ca voi rezilia contractul in 15 zile daca nu plateste chiria. Imediat dupa cele 15 zile am facut la notar o declaratie de reziliere a contractului pentru nerespectarea clauzei contractuale de plata. Toate documentele astea le-am trimis si la Administratia fiscala careia i-am demonstrat ca nu am incasat nici un ban si sa anuleze contractul . Instintarea la finante am facut-o in data de 26 sept deci nici nu a trecut luna si eu am reziliat contractul. Am primit un raspuns de la Administratia Fiscala ca inregistreaza rezilierea cu data de 25 dar pentru perioada 05.-25 sept eu trebuie sa platesc impozit in suma de 17.392 lei. Consider ca nu am de ce sa platesc daca nu am incasat nimic dar administratia fiscala spune ca chiar daca luna nu s-a incheiat trebuie sa platesc plata anticipata in temeiul art.43 alin 1 . din Legea 571/2003 . Am citit si eu nu am depus asa cum prevede acel articol ca sa poata lua ca baza de calcul nici o declaratie privind venitul estimat ,net sau realizat pentru anul in curs sau precedent.
In situatia data care este solutia legala pe care instanta o poate aplica si ce ar trebui sa cer eu acesteia ca sa ma scuteasca de aceasta suma de plata pe care eu nici nu am incasat-o si nu vad normal sa o datorez statului. Daca este eventual posibilitatea sa cer instantei sa fie radiata de la Ad. Fiscala suma de la mine si transferata la impozit firmei care nu si-a respectat contractul?? Va rog din suflet sa ma lamuriti ca nu am de unde sa platesc atatia bani la stat pentru ceva ce nu am beneficiat. Eu am fost de buna credinta inregistrand contractul legal si as fi platit daca primeam si eu chiria dar asa de unde sa platesc??
cu scuzele de rigoare ,poate reusiti sa ma lamuriti intr-o problema: Am fost sanctionat de politia rutiera pentru viteza.Nu vreau sa comentez acest aspect ci doar sa spun ca mi-a fost retinut si permisul de conducere.Vreau sa fac contestatie pentru o nulitate absoluta pe care o vad eu.Desi sunt jurist ,m-am consultat cu mai multi avocati si parerile sunt impartite...de aceea intreb in mai multe localitati din tara ptr.a vedea practica instantelor sau daca ar tine o asemenea motivare.Despre ce e vorba... Procesul verbal de contraventie ,model tipizat cu serie mecanica are la antet MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI REFORMEI ADMINISTRATIVE .Acest minister nu mai exista in prezent.Totusi formularele depasite sunt in uz....Asta ar fi fost ok daca pe dovada de retinere a permisului de conducere era acelas minister ...dar nu! acolo este corect ! pe dovada este MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR. Ambele documente au fost redactate,semnate si emise de acelas agent constatator.Acum -conform Legii 2/2001 trebuie sa rezulte din actul constatator institutia din care face parte agentul. Oare care este aceasta sau este angajatul a 2 ministere in acelas timp??? M.I.R.A. nu mai exista asa ca odata cu ministerul acesta trebuia sa moara si formularele tipizate iar seriile sa devina nule.singura problema care este ca agentul a scris sub antetul tipizat,cu pixul IPJ Maramures. Ce parere aveti si ce motivare as putea invoca ptr.anularea procesului verbal,sub rezerva ca in cazul neanularii sa pot aduce alte probe privind constatarea efectiva ,dar nu as vrea sa intru in acele amanunte daca pot obtine o anulare a actului intr-o forma mult mai simpla. Va rog mult sa va spune-ti parerea. Asemenea procese verbale cred ca au toti politistii din tara si poate toate constatarile lor sunt...apa de ploaie....Cu stima