avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... NULITATEA PROCESULUI VERBAL,ANTETUL UNUI MINISTER ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

NULITATEA PROCESULUI VERBAL,ANTETUL UNUI MINISTER DESFINTAT???

cu scuzele de rigoare ,poate reusiti sa ma lamuriti intr-o problema: Am fost sanctionat de politia rutiera pentru viteza.Nu vreau sa comentez acest aspect ci doar sa spun ca mi-a fost retinut si permisul de conducere.Vreau sa fac contestatie pentru o nulitate absoluta pe care o vad eu.Desi sunt jurist ,m-am consultat cu mai multi avocati si parerile sunt impartite...de aceea intreb in mai multe localitati din tara ptr.a vedea practica instantelor sau daca ar tine o asemenea motivare.Despre ce e vorba... Procesul verbal de contraventie ,model tipizat cu serie mecanica are la antet MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI REFORMEI ADMINISTRATIVE .Acest minister nu mai exista in prezent.Totusi formularele depasite sunt in uz....Asta ar fi fost ok daca pe dovada de retinere a permisului de conducere era acelas minister ...dar nu! acolo este corect ! pe dovada este MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR. Ambele documente au fost redactate,semnate si emise de acelas agent constatator.Acum -conform Legii 2/2001 trebuie sa rezulte din actul constatator institutia din care face parte agentul. Oare care este aceasta sau este angajatul a 2 ministere in acelas timp??? M.I.R.A. nu mai exista asa ca odata cu ministerul acesta trebuia sa moara si formularele tipizate iar seriile sa devina nule.singura problema care este ca agentul a scris sub antetul tipizat,cu pixul IPJ Maramures. Ce parere aveti si ce motivare as putea invoca ptr.anularea procesului verbal,sub rezerva ca in cazul neanularii sa pot aduce alte probe privind constatarea efectiva ,dar nu as vrea sa intru in acele amanunte daca pot obtine o anulare a actului intr-o forma mult mai simpla. Va rog mult sa va spune-ti parerea. Asemenea procese verbale cred ca au toti politistii din tara si poate toate constatarile lor sunt...apa de ploaie....Cu stima
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 08:43, 21 Mai 2009
atat timp cat nu puteti dovedi modul in care sunteti prejudiciat de aceasta utilizare a vechilor formulare, nu vad cum ati putea avea castig in instanta. presupun ca sub acest antet este mentionata unitatea din care face parte agentul constatator. mai mult, plangerea se adreseaza instantei, deci nu sunteti in imposibilitatea de a identifica organul caruia i s-ar fi adresat plangerea, pe vechea reglementare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada pv circulatie maxx_oo7 maxx_oo7 Buna ! Am facut o contestatie la un proces verbal de circulatie care a fost respins . In momentul in care am fost la IPJ pentru a preda permisul agentul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta ... Bogdan 71 Bogdan 71 Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta reținerea permisului de conducere pentru o pretinsă depășire pe linie continuă? Nu am ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez permisul de conducere lefterdana lefterdana Buna ziua. Pe 15.09.2019 mi s-a retinut permisul de conducere de catre Politia Barlad cu drept de circulatie 15 zile. Domiciliul meu este in Buzau. Dreptul de ... (vezi toată discuția)