avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... se poate solicita instantei transferul de impozit de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

se poate solicita instantei transferul de impozit de pe o pers fizica pe o firma in situatia asta?

in 5 iulie 2011 am inchiriat ca si persoana fizica unei firme un spatiu cu suma e 6000 euro un spatiu destinat unui club de noapte.Deoarece necesita unele amenajari prin contract am stipulat scutire de la plata chiriei pentru 2 luni tocmai ca sa poata fi amenajat de chirias .(Contract notarial) Asa cum era prevazut in contract data primei plati a chiriei urma sa fie 10 septembrie.Ca sa fiu foarte corect am inregistrat contractul la finante inca din iulie dar in 10 sept inca nu a fost deschis clubul si nici bani de chirie mi-a spus chiriasul ca nu are. In aceste conditii i-am trimis o notificare in scris ca voi rezilia contractul in 15 zile daca nu plateste chiria. Imediat dupa cele 15 zile am facut la notar o declaratie de reziliere a contractului pentru nerespectarea clauzei contractuale de plata. Toate documentele astea le-am trimis si la Administratia fiscala careia i-am demonstrat ca nu am incasat nici un ban si sa anuleze contractul . Instintarea la finante am facut-o in data de 26 sept deci nici nu a trecut luna si eu am reziliat contractul. Am primit un raspuns de la Administratia Fiscala ca inregistreaza rezilierea cu data de 25 dar pentru perioada 05.-25 sept eu trebuie sa platesc impozit in suma de 17.392 lei. Consider ca nu am de ce sa platesc daca nu am incasat nimic dar administratia fiscala spune ca chiar daca luna nu s-a incheiat trebuie sa platesc plata anticipata in temeiul art.43 alin 1 . din Legea 571/2003 . Am citit si eu nu am depus asa cum prevede acel articol ca sa poata lua ca baza de calcul nici o declaratie privind venitul estimat ,net sau realizat pentru anul in curs sau precedent.
In situatia data care este solutia legala pe care instanta o poate aplica si ce ar trebui sa cer eu acesteia ca sa ma scuteasca de aceasta suma de plata pe care eu nici nu am incasat-o si nu vad normal sa o datorez statului. Daca este eventual posibilitatea sa cer instantei sa fie radiata de la Ad. Fiscala suma de la mine si transferata la impozit firmei care nu si-a respectat contractul?? Va rog din suflet sa ma lamuriti ca nu am de unde sa platesc atatia bani la stat pentru ceva ce nu am beneficiat. Eu am fost de buna credinta inregistrand contractul legal si as fi platit daca primeam si eu chiria dar asa de unde sa platesc??

Alte discuții în legătură

Impozit pentru chirie incasata costy2010 costy2010 Acum cinci luni am incheiat un contract de inchiriere cu un chirias. Acesta ne-a platit, la momentul semnarii contractului, chiria pe o luna plus garantia pe o ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere stoicamaria stoicamaria Se poate rezilia un contract de inchiriere fara semnatura chiriasului? Se pare ca am patit-o,si asta ne-a cauzat foarte multe probleme.As fi recunoscatoare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din chirii; sume neimpozabile klimm klimm am avut un contract de inchiriere pe care chiriasul l-a reziliat inainte de termen. Cum in contract aveam o clauza de reziliere anticipata, asigurata cu ... (vezi toată discuția)