Buna ziua,
Sunt medic inregistrat la finante (profesii liberale sistem real) si am un contract de prestari servicii cu un SRL lucrez in sediul SC, cu aparatura SC , la programul stabilit de aceasta si facturez lunar. Mai sunt si angajat la Spital(stat) cu contract de munca cu timp partial (platit la garzi). Salariul de incadrare este de 840ron dar pentru ca in ultima luna am redus nr. de garzi(fiind prost platite) acum venitul net de la spital e mai mic decat 600ron.
Conform OUG 58/2010 pe data de 25 august 2010 m-am prezentat la somaj si cas am depus acele declaratii si am platit 0.5 si respectiv 10.5 din venitul net obtinut in iulie ca pfa. Intrebare. Ce obligatii am pentru somaj si cas(25 septembrie si in continuare) tinand cont de oug82/2010? Va rog sa ma ajutati sunt cetatean strain (din UE) si nu inteleg foarte bine legislatia Romaniei dar vreau sa fiu in regula.
Buna ziua,
Sunt medic -profesii liberesi am comandat de pe ebay un aparat EKG dar pentru ca nu am avut acel card paypal pt siguranta platilor am apelat la o cunostinta(PF).Deci factura externa , plata si plata TVA in vama sunt pe numele lui. Intrebari: Ce document trebuie sa fac intre el(PF) si eu (PFA-cabinet medical) ca sa pot deduce cheltuiala ? E suficient un contract de vanzare cumparare? Suma nu e mare aprox.1400ron(obiect de inventar).
multumesc anticipat pt raspuns.
Buna ziua, pe 1 sept. 2009 imi expira crestere primul copil, tot pe 1 sept 2009 voi avea 7luni cu al2lea copil.
intrebari: incepand cu 1 sept pot intra in concediu prenatal?adica e valabil si in cazul meu 63zile prenatal si 63 zile lauzie sau la recomandarea medicului 84 zile prenatal si 42 lauzie?Ce indemnizatie voi lua pentru al2lea copil ? Aceeasi ca la primul?
multumesc frumos.