Buna ziua, pe 1 sept. 2009 imi expira crestere primul copil, tot pe 1 sept 2009 voi avea 7luni cu al2lea copil.
intrebari: incepand cu 1 sept pot intra in concediu prenatal?adica e valabil si in cazul meu 63zile prenatal si 63 zile lauzie sau la recomandarea medicului 84 zile prenatal si 42 lauzie?Ce indemnizatie voi lua pentru al2lea copil ? Aceeasi ca la primul?
multumesc frumos.
La expirare CIC pentru primul copil trebuie intai sa reveniti la servici, faceti si o cerere in acest sens, apoi puteti prezenta din prima zi de servici concediul medical prenatal, ulterior postnatal, urman ca apoi sa solicitati iar CIC.
Suam de prenatal nu va mai fi aceeasi deorece nu se mai raporteaza la aceleasi venituri.
pentru nikol.ilea: eu nu sunt cred tocmai la zi cu tot ce tine de CIC, dar daca se decshide alt drept la aceasta indemnizatie, nu poate sa opteze pentru calculul cu 85% ?
Stiu ca beneficiaza doar de 600 lei mama cae a nascut gemeni si pentru unul din gemeni primeste doar 600 lei.
am si eu o problema: am un copil care a implinit 2 ani in 15 dec 2008. in 16 dec 2008 m-am iincadrat in munca la un alt servici si acum sunt insarcinata si voi naste in august. intrebarea mea este daca pot opta pt 85 % din salar si cum se va calcula cele 12 luni deoarece eu am cateva luni de venit cu indemnizatia de 600 ron. multumesc!
Prenatal-postnatal
cocacola_b
Buna ziua!
Am si eu cateva nelamuriri poate ma ajuta cineva:
Sunt angajata la o firma din decembrie si tocamai am aflat ca sunt insarcinata, trebuie sa anunt ... (vezi toată discuția)